22:48:03 24.06.2024
Stiri

Institutul pentru Studiul Războiului: „Putin caută o victorie completă în Ucraina printr-un conflict prelungit”

Actualitate 27.03.2023 11:58 Vizualizări1259 Autor: Ziarul National
Institutul pentru Studiul Războiului: „Putin caută o victorie completă în Ucraina printr-un conflict prelungit” Foto: Facebook/ Volodimir Zelenski -Caracter ilust


Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) afirmă că nici măcar o serie de contracarări ucrainene de succes nu ar putea fi suficientă pentru a-l forța pe președintele rus Vladimir Putin să negocieze încheierea conflictului.

Într-o actualizare, ISW spune că Putin rămâne angajat să ducă la îndeplinire campania militară în efortul de a „căuta o victorie completă în Ucraina".

Putin rămâne concentrat pe atingerea obiectivelor sale inițiale de război printr-un conflict prelungit în care să câștige fie prin impunerea voinței sale asupra Ucrainei prin forță, fie prin ruperea voinței Ucrainei în urma abandonării Kievului de către Occident.

Acesta a declarat că „multiple contraofensive ucrainene de succes sunt aproape sigur necesare, dar nu suficiente” pentru a-l convinge pe Putin să intre într-o negociere pentru încheierea războiului.

În schimb, președintele rus pare să „dubleze" războiul, continuând să mobilizeze baza industrială a țării sale și bazându-se pe diverse scheme de mobilizare din umbră pentru a genera puterea de luptă necesară.

ISW a mai spus că continuarea ofensivei în jurul Bakhmut și Avdiivka au devenit „nu doar inutile, ci chiar dăunătoare pentru pregătirile rusești pentru următoarea fază a acestei săptămâni".

Acesta a declarat că pierderea de personal și de echipamente înseamnă că forțele rusești nu vor obține niciun avantaj operațional din cucerirea Bakhmut și Avdiivka, deoarece vor fi „incapabile să exploateze astfel de progrese".

Continuarea de către Putin a acestor operațiuni ofensive rusești în actualul context operațional și strategic echivalează cu un abuz strategic. Aceasta consumă multă putere de luptă rusă în urmărirea unor câștiguri lipsite de sens din punct de vedere operațional, în loc să creeze condițiile pentru a primi și a învinge o contraofensivă ucraineană pe care toată lumea pare să o aștepte în mod iminent.

Putin ar putea chiar să se refere la aceste operațiuni pentru a stabili condițiile unei înțelegeri negociate în termenii pe care i-a articulat deja și care includ recunoașterea internațională a anexării de către Rusia a tuturor oblasturilor Donețk, Luhansk, Zaporojie și Kherson; „neutralitatea" ucraineană; „demilitarizarea" Ucrainei.

ISW a afirmat că ar fi necesare „multiple victorii majore la nivel operațional ale Ucrainei" pentru a crea „orice perspectivă de soluționare negociată a conflictului actual sau pentru a-l forța pe Putin să accepte realități militare nefavorabile, în absența unei înțelegeri formale", potrivit The Guardian, citat de Newsweek.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md