08:39:18 24.09.2021
Stiri

INIȚIATIVĂ // Salariile GRASE ale demnitarilor și funcționarilor, publicate anual pe pagina web a Ministerului Finanțelor

Actualitate 15.09.2021 12:58 Vizualizări1544 Autor: Ziarul National
INIȚIATIVĂ // Salariile GRASE ale demnitarilor și funcționarilor, publicate anual pe pagina web a Ministerului Finanțelor


Cetățenii R. Moldova ar putea avea acces mai ușor la datele despre salariile ridicate lunar de către persoanele cu funcții de demnitate publică, personalul din cabinetul persoanelor cu funcții de demnitate publică, funcționarii publici de conducere de nivel superior și conducătorii și adjuncții conducătorilor instituțiilor publice din subordinea Guvernului.

Deși acește date sunt accesibile și pot fi găsite în declarațiile de avere ale demnitarilor și funcționarilor, deputații Dumitru Alaiba și Radu Marian vor ca acestea să fie publicate și pe pagina web a Ministerului Finanțelor.

Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe a aprobat, astăzi, raportul la un proiect de lege care are drept scop asigurarea transparenței salarizării unor categorii de persoane publice.

Modificările prevăd că Ministerul Finanțelor, până pe data de 1 mai a fiecărui an, va publica pe pagina sa web, cuantumul salariilor de bază pentru anul curent al categoriilor de salarizați enumerate mai sus.

CITIȚI și TOP // Șefii de instituții publice din R. Moldova cu salarii de MILIOANE: Demnitarul de la Chișinău care a ridicat aproape două MILIOANE de lei în anul 2020

Astfel, ministerul va publica suma totală a remunerării, inclusiv salarii, indemnizații, compensații.

„Veniturile funcționarilor și demnitarilor pot fi estimate din informația deja disponibilă public, însă publicului larg îi este dificil să le acceseze, din cauza formei în care aceasta este publicată – declarațiile de avere și interese”, menționează autorii proiectului.

Potrivit deputaților Alaiba și Marian, proiectul va crește nivelul de transparență și încrederea societății în instituțiile statului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Hamurapi 15.09.2021 13:17

Mărimea salariilor și tutoror îndemnizatiilor, precum și impozitele ar trebui să fie TRANSPARENTE. Hoțiile și zisa corupție a apărut cand au fost secretizate salariile in Codul Muncii De Ce ???

ion 15.09.2021 16:45

Ar fi cazul sa fie publicate si pensiile acestor categorii de demnitari.

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Maia Sandu trebuie să plece la Moscova pentru a-l ruga pe Vladimir Putin să vândă gaze mai ieftine Republicii Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md