11:56:49 25.09.2023
Stiri

Îngrijorați că ar putea rămâne fără gaze, nemții au dat năvala în magazine pentru a achiziționa calorifere electrice. Stocurile s-au EPUIZAT imediat

Actualitate 04.08.2022 14:28 Vizualizări1341 Autor: Ziarul National
Îngrijorați că ar putea rămâne fără gaze, nemții au dat năvala în magazine pentru a achiziționa calorifere electrice. Stocurile s-au EPUIZAT imediat


Îngrijorați de o posibilă criză energetică în această iarnă, germanii au început deja să cumpere calorifere electrice pentru casele lor. În primele șase luni ale anului 2022, în Germania au fost vândute 600.000 de sisteme de încălzire electrice, în creștere cu 35% față de aceeași perioadă a anului precedent, potrivit Euronews, citat de Rador.

Un magazin de electronice din Berlin a epuizat deja marfa, după cum ne explică un angajat: „Toată lumea vrea să cumpere radiatoare electrice, dar sunt complet epuizate”, spune el.

„Poate va sosi marfă nouă în septembrie, octombrie sau noiembrie. Nicio companie nu poate spune dacă vor fi, sau nu livrate. Pentru că totul este complet epuizat."

Clienții se tem că iarna va fi și mai grea decât se anticipează acum. "Mă tem să nu existe probleme", spune o femeie. „Dacă nu am încălzire și o persoană are probleme de sănătate, poate că va avea nevoie de o baie fierbinte. E posibil ca pe viitor să nu mai putem face duș cu apă caldă, nu știu."

Cu livrările reduse prin conducta Nord Stream, cea care transportă gazul rusesc în Europa, potrivit experţilor, iarna aceasta Germania va avea probabil o reducere de 30% a livrărilor. "Consumatorii vor simți impactul", spune expertul în petrol și gaze Thomas O'Donnell.

„În Germania ni s-a spus deja că termostatele ar trebui reduse de la 22 de grade la 17, poate chiar mai puțin", a adăugat el.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile locale, mi...

22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md