23:06:52 01.03.2024
Stiri

„Informații false, distorsionate și cu un caracter provocator”: Autoritățile de la Chișinău neagă o pretinsă „operațiune militară de preluare a Transnistriei”, care a fi pregătită de Marea Britanie

Actualitate 08.12.2023 11:49 Vizualizări1535 Autor: Ziarul National
„Informații false, distorsionate și cu un caracter provocator”: Autoritățile de la Chișinău neagă o pretinsă „operațiune militară de preluare a Transnistriei”, care a fi pregătită de Marea Britanie
Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian


Declarațiile potrivit cărora Marea Britanie ar pregăti o „operațiune militară” pentru „preluarea Transnistriei”, cu scopul de a-l „surprinde” pe liderul rus Vladimir Putin, „ocupat” pe frontul din Ucraina, lansate de un portal din Federația Rusă, sunt false, susține Biroul Politici de Reintegrare (BPR) de la Chișinău.

Într-o reacție oferită Ziarului NAȚIONAL, după ce un think tank din Rusia a făcut referire, pentru a-și susține alegațiile, la vizitele recente ale președintei Maia Sandu la Kiev și ministrului de Externe britanic, David Cameron, la Chișinău, precum și la întâlnirea viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, cu noul ambasador al Marii Britanii în Moldova, Fern Horin, BPR a reiterat că abordarea autorităților Republicii Moldova este de a reglementa conflictul transnistrean „exclusiv pe cale pașnică și politică”.

„Cu regret, asistăm la o nouă situație de diseminare în spațiul public a unor informații false, distorsionate și cu caracter provocator. Din acest considerent, reiterăm apelul de a procesa informații doar din sursele oficiale ale autorităților publice de la Chișinău. La fel, reafirmăm pe această cale abordarea de principiu a autorităților Republicii Moldova de a reglementa exclusiv pe cale pașnică și politică conflictul transnistrean, cu fortificarea statalității și a suveranității țării, securizarea frontierelor ei internațional recunoscute, restabilirea spațiilor naționale unice și completarea pe întreg teritoriul statului a priorităților de politici publice asumate”, punctează Biroul Politici de Reintegrare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md