03:35:05 19.07.2019
 
Stiri

ÎNFIORĂTOR // Săracii Europei umflă conturile unui miliardar rus: POVESTEA unui bolnav de cancer din România care avea nevoie urgentă de bani

Actualitate 23.05.2017 10:30 Vizualizări3793 Autor: Ziarul National
ÎNFIORĂTOR // Săracii Europei umflă conturile unui miliardar rus: POVESTEA unui bolnav de cancer din România care avea nevoie urgentă de bani Sursa: ziare.com

Miliardarul rus Oleg Boyko şi partenerii săi letoni folosesc Malta drept paradis fiscal pentru a scoate profituri uriaşe de pe urma împrumuturilor rapide către cei mai săraci europeni.

Povestea unui român disperat

România, toamna lui 2015

La 30 şi ceva de ani, Daniel face un tratament complicat pentru cancer limfatic: trebuie să cumpere medicamente, să împartă şpăgi prin spitale, iar asta îl usucă odată cu boala. După ce a luat bani de la rude şi prieteni, a făcut împrumuturi de la bănci pentru a învinge cancerul. Rămâne însă curând fără opţiuni.

Intră pe Internet şi găseşte o companie de împrumuturi rapide numită Zaplo. Reclamele de la televizor şi de pe Internet spun că primul împrumut e „fără dobânda şi comisioane”, iar transferul banilor se face imediat. Pare prea bine ca să fie adevărat. Face un contract online pe numele soţiei sale, fiindcă ea are mai puţine credite decât Daniel. În acea zi din noiembrie 2015, 800 de lei intră în contul ei.

Deşi Daniel are deja cancer, coşmarul lui abia începe. Lovit din toate direcţiile de facturi şi rate, nu reuşeşte să plătească cei 800 de lei în termen de o lună. În două luni, datoria la Zaplo se dublează. Compania îl contactează zilnic, prin telefoane, e-mailuri sau scrisori: îşi vor banii şi vor dublu.

Cele două părţi ajung până la urmă la o înţelegere: o să plătească 350 de euro în două tranşe. Într-o primă fază, Daniel plăteşte suma pe care o împrumutase.

„După ce te-ai legat la gât nu mai scapi de ei”, spune el acum.

Când n-a putut plăti a doua tranşă, Zaplo a început o acţiune în instanţă. Daniel spune că familia sa n-a primit nicio citaţie.

La sfârşitul lunii februarie 2017, instanţa decide executarea silită pentru 2.647 lei, inclusiv penalităţi de 1.598 lei şi comisioane; în schimb, suma deja plătită nu e menţionată. La Zaplo, dobânda anuală efectivă (DAE) e de 1.988,6%.

„Fără niciun avertisment, după mai multe luni, primeşte soţia de la un executor judecătoresc înştiinţare că i se face poprire”, spune Daniel. Suma pe care trebuie să o plătească include şi aproximativ 100 de euro pentru executorul judecătoresc, astfel încât datoria urcă la aproximativ 3.100 de lei.

Între timp venitul soţiei este „îngheţat”, deşi legea românească prevede că, în astfel de cazuri, poate fi oprită cel mult o treime din venitul lunar. „Le-am zis: «Privaţi de mâncare o familie. Pur şi simplu, ne-aţi luat pâinea de la gură»”, explică Daniel.

Între timp, a încheiat tratamentul pentru cancer, însă datoriile au rămas. Ca să le acopere, a decis să meargă în Germania la muncă. „Am ajuns să plec din România pentru nişte hoţi care m-au înşelat şi m-au minţit în faţă”, spune el.

Zaplo IFN, coşmarul românilor în căutare de bani

Cazul lui Daniel este departe de a fi singular.

Zaplo IFN a început să ofere împrumuturi rapide în România în iunie 2015, iar până în aprilie 2017 compania a ajuns să fie implicată în 1.570 de cazuri în instanţă, marea majoritate dosare de executare silită împotriva clienţilor.

Compania profită de faptul că mulţi clienţi nu reuşesc să achite împrumuturile la timp.

Şi alţi clienţi români ne-au spus despre dobânzile care se umflă în continuu după prima lună.

De exemplu, Ana Kosa, o femeie de 62 de ani cu o pensie de 400 de lei, care avea nevoie de 600 de lei ca să-şi acopere cheltuielile lunare. Fiindcă n-a plătit suma după 30 de zile, costurile au crescut până la 1.400 de lei, iar femeia a plecat să muncească în Austria pentru a îngriji două persoane vârstnice şi a reuşi astfel să-şi acopere datoria.

„M-au sunat şi au zis că vin şi recuperează, că au recuperatori, executori şi tot felul din astea”, spune ea. „Dar cu 1.400 de lei ce poate să-mi ia?”.

Avocatul Adrian Cuculis spune că aproximativ o treime din totalul clienţilor săi sunt din rândurile celor care au luat creditele rapide.

Zaplo IFN nu este o companie românească de sine stătătoare. Este subsidiara companiei AS 4finance din Letonia, care operează în 17 ţări europene - şi are conexiuni cu SUA.

Un grup de creditare care jumulește toată Europa

4finance pretinde că este „grupul de creditare online şi mobilă cu cea mai mare şi cea mai rapidă creştere din Europa”.

De când s-a înfiinţat, în 2008, a dat mai mult de 11,5 milioane de împrumuturi în valoare totală de peste patru miliarde de euro.

Ratele dobânzilor pot ajunge până la 2.000% pe an, ceea ce a atras atenţia unor agenţii naţionale de protecţie a consumatorilor.

În 2016, ombudsmanul finlandez pentru protecţia consumatorilor a cerut o interdicţie cu privire la una dintre filialele 4finance, din cauza unor practici ilegale de acordare a creditelor şi a arătat că un credit în valoare de 2.010 de euro poate ajunge la 4.145 de euro în şase luni, în urma unor plăti întârziate.

În Danemarca, filiala Vivus 4Finance a încălcat legile daneze cu privire la marketing, întrucât preciza pe site că rata dobânzii ar fi de 19%. Potrivit ombudsmanului danez pentru protecţia consumatorilor, cifra corectă ar fi fost de 730,1%.

În trecut, împrumuturile de acest tip erau derulate de mafiile locale, care foloseau ameninţări şi violenţă pentru a se asigura că-şi vor primi banii înapoi. În prezent, asemenea afaceri sunt derulate de oameni de afaceri şi de avocaţi, prin telefon şi online.

În timp ce 4Finance se bazează pe cetăţenii vulnerabili de pe întregul continent, Malta Files dezvăluie felurile în care foştii şi actualii lor proprietari folosesc scheme de evaziune fiscală care includ Luxemburg, Cipru şi Bahamas.

Una dintre cele mai importante ţări cu legislaţie fiscală prietenoasă pentru oamenii de afaceri care beneficiază de pe urma săracilor Europei cu împrumuturi rapide şi costisitoare este Malta.

Sursa: ziare.com

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Henry Goh 24.06.2017 01:38

FLOURISH FINANCE este o firmă de credit aprobată de guvern, acordăm împrumuturi persoanelor fizice și organizațiilor cu o rată a dobânzii de 2% la nivel mondial. Întoarce-te la mine dacă e interesat de mai multe detalii prin această corespondență: fffirm@hotmail.com

Marcu Dorlca 28.07.2017 14:40

O zi buna, Numele meu este Marcu Dorlca, sunt din România. Vreau să depun mărturie despre creditor bun, care mi-a arătat lumina după ce a fost înșelat de către doi creditori internaționali diferite pe Internet, toate promit să-mi dea un împrumut după ce au făcut să plătească o mulțime de impozite și mi-au dat nimic și Nu au avut rezultate pozitive. Mi-am pierdut banii grei câștigați și a fost un total de (3.000 de euro). Într-o zi am fost navigarea pe internet în căutarea confuz și frustrat, atunci am dat peste o mărturie de la o femeie care a fost, de asemenea, și în cele din urmă a fost scammed legat de un credit legitim și de încredere dna Alicia Radu (aliciaradu260@gmail.com), în cazul în care în cele din urmă a luat Împrumut, așa că am decis să contactez aceeași companie de împrumut și apoi le-am spus povestea mea despre cum am fost jefuit de doi creditori diferiți care nu au mai mult decât să-mi dea mai multă durere. Le explic prin e-mail. Mi-au spus să nu mai plâng pentru că mi-ar lua împrumutul de la compania lor și am făcut de asemenea alegerea potrivită contactând-o. Am completat formularul de împrumut și am făcut tot ce mi sa cerut și mi sa acordat o sumă de împrumut de (25.000,00 euro) de această mare companie. Aici sunt fericit cu familia mea de azi, deoarece mama Alicia Radu mi-a dat un împrumut, așa că am să mă jur că voi continua să depună mărturie pe internet despre modul în care am primit împrumutul meu. Cred că și alți oameni mărturisesc și același creditor. Ai nevoie de un împrumut de urgență? Vă rugăm să contactați rapid mama prin e-mail: (aliciaradu260@gmail.com) Puteți să mă contactați dacă aveți nevoie de alte informații prin e-mail: (marcudorlca750@gmail.com)

YULI 03.08.2017 17:10

Buna, Numele meu este Yuli din South Jakarta în Indonezia, vreau să folosesc acest mediu pentru a sfătui pe toată lumea să vă fie atent să obțineți un împrumut aici, atât de mulți creditori de împrumut aici sunt toți escrocii și sunt doar aici pentru a vă înșelăci din banii dvs., Am cerut un împrumut de aproximativ 200 de milioane de dolari de la o femeie din Dubai și am pierdut aproximativ 10 milioane de euro fără a lua împrumuturi, au cerut din nou și din nou costul, plătesc aproape 10 milioane de euro încă nu am primit un împrumut, Dumnezeu să fie gloria, am întâlnit un prieten care tocmai a aplicat împrumutul și a obținut împrumutul fără stres, așa că mi-a prezentat doamna Olivia Daniel și am depus cereri pentru 400 de milioane, cred că a fost o glumă și O fraudă, dar am primit împrumutul meu în mai puțin de 24 de ore doar 2% fără garanții. Sunt foarte fericit pentru că am fost salvat de la săraci. Așa că am sfaturi tuturor oamenilor de aici, care au nevoie de împrumuturi pentru a contacta Doamna Olivia Daniel, prin e-mail: (oliviadaniel93@gmail.com) Puteți să mă contactați dacă aveți nevoie de alte informații prin e-mail: (yuliy3531@gmail.com) Încă o dată vă mulțumesc tuturor că ați citit mărturia mea și că Dumnezeu poate continua să ne binecuvânteze pe toți și să ne dea viață lungă și prosperitate

Wulan Sari 27.10.2017 09:49

Cauți împrumut? tu esti locul potrivit pentru solutiile tale de credit chiar aici! Garanția Trust Trust oferă împrumuturi companiilor și persoanelor fizice la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 2%. pentru tot personalul sau persoanele, vă rugăm să ne contactați imediat pentru ajutor financiar imediat sau stres, suntem mândri de angajamentul nostru față de clienții noștri; Desigur, împrumuturi personale, împrumuturi auto, afaceri / împrumut de investiții, împrumut pe termen scurt pentru a începe să te gândești la obținerea unui împrumut? Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă începe propria afacere? Ești în datorii? Aceasta este șansa dvs. de a vă îndeplini dorința, de a vă oferi împrumuturi personale, împrumuturi pentru afaceri și împrumuturi corporative și de orice tip, puteți contacta doamna Loana George și pur și simplu vă puteți înscrie cu doamna Loana George prin e-mail: loanageorge11@gmail.com. De asemenea, puteți să mă contactați prin intermediul acestui e-mail: sariwulan3600@gmail.com. dacă aveți vreo îndoială. vă rog, el este singurul care este fiabil și demn de încredere.

Julia Simon 27.10.2017 09:51

O zi buna, Numele meu este Julia Simon din Malaezia, vreau să folosesc acest suport pentru a sfătui pe toată lumea să vă fie atent în obținerea unui împrumut aici, am solicitat un împrumut de aproximativ 120.000 dolari de la o femeie din Turcia și am pierdut aproximativ 5.000 dolari fără a lua împrumuturi , au cerut din nou și din nou costul, eu plătesc aproape 5.000 de dolari încă nu am primit un împrumut, mi-au arătat de două ori două femei diferite în Germania, voi continua să păstrez speranța în Dumnezeu Atotputernic pe care o voi întâlni persoana potrivită într-o zi, pentru că am fost respinsă de bancă aici în Malaezia. Dumnezeu să fie gloria, în ianuarie 2017. Prietenul meu mi-a prezentat-o ​​pe o mamă bună, doamna Augusta Ibramhim, CEO al GARANTEE TRUST LOAN, și am aplicat pentru 100.000 de dolari Am crezut că este o glumă și o fraudă, dar am primit împrumutul meu mai puțin de 24 de ore numai 2% fără garanții. Sunt foarte fericit pentru că am fost salvat de la a deveni săraci. Așadar, vreau să folosesc această ocazie pentru a-mi sfătui pe ceilalți malaysieni că există mulți escroci acolo, deci dacă aveți nevoie de un împrumut și doriți să vă asigurați rapid un împrumut, înregistrați- Augusta Ibramhim și o puteți contacta prin e-mail: (augustaibramhim11@gmail.com). puteți să mă contactați și prin e-mailul meu: (juliasimon460@gmail.com). dacă aveți vreo îndoială. vă rog, ea este singura persoană de încredere și de încredere. Încă o dată vă mulțumesc tuturor că ați citit mărturia mea și că Dumnezeu poate continua să ne binecuvânteze pe toți și să ne dea viață lungă și prosperitate.

Anderson Morris 15.05.2018 04:22

Aveți nevoie de un împrumut pentru a vă plăti un cont sau dacă aveți nevoie de bani pentru a vă începe afacerea, contactați-ne pentru că vă oferim un împrumut cu o rată a dobânzii de cel puțin 2% și, de asemenea, acordați un împrumut pe termen lung și pe termen scurt, pentru mai multe informații, contactați-ne prin e-mail andmoris38@gmail.com sau vizitați site-ul nostru la https://andmoris38.wixsite.com/morrisplc

David Peterson 06.07.2018 10:27

Specializată în finanțe, investiții și credite în rândul persoanelor fizice, oferim serviciile noastre tuturor oamenilor buni și mai presus de toate capabili să-și onoreze angajamentele. Intervenim în toate domeniile de finanțare. Puteți face cereri de credit de 1.000 € la o înălțime de 12.000.000 € pentru a vedea mai multe dacă sunteți o companie. De asemenea, trebuie să vă respectați angajamentele pentru buna derulare a tranzacției. Pentru orice informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați. - Contactați-mă prin e-mail: davidpetersonloanfirm1@outlook.com

Williams Leo 06.08.2018 11:40

Căutați un împrumut pentru a vă elibera departamentul și pentru a vă începe propria afacere? te-ai întors peste tot dar nu ai posibilitatea să obții o companie legată de împrumut care te va împrumuta? Aici este soluția dvs. finală, vă putem oferi orice sumă de care aveți nevoie, cu condiția să plătiți înapoi în termenul acordat fără probleme. Aplicați acum și contactați-ne pentru mai multe detalii prin e-mailul de mai jos. Email: williamsloanfundshelp@gmail.com

demetrios 26.08.2018 20:43

Oferim asistență financiară persoanelor fizice și juridice, precum și companiilor cu orice preț de la 3 000 euro până la 50 000 000 euro sau mai mult, la rate ale dobânzilor foarte scăzute, pentru a-și primi fondurile. În termen de o zi lucrătoare pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați. gkfinance01@gmail.com contactați-ne prin e-mail. Email: gkfinance01@gmail.com Solicitați finanțare

Olivia Daniel 27.08.2018 18:51

Buna, Sunt dna Olivia Daniel, o împrumutător privat de împrumut care oferă împrumuturi pentru oportunități de viață. Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă achita datoriile sau aveți nevoie de un împrumut pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ați fost respinsă de bănci și de alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut de consolidare sau de ipotecă? căutați mai mult, pentru că suntem aici pentru a face toate problemele dvs. financiare un lucru din trecut. Acordăm fonduri persoanelor fizice care au nevoie de asistență financiară, care au un credit rău sau au nevoie de bani pentru a plăti facturile, pentru a investi în afaceri la o rată de 2%. Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că oferim asistență fiabilă și beneficiară și că vom fi dispuși să oferim un împrumut. Deci, contactați-ne astăzi prin e-mail la: (Oliviadaniel93@gmail.com)

Hobelman 24.09.2018 06:35

Oferim toate tipurile de împrumut la o rată scăzută a dobânzii de 2% și fără cec de credit, oferim împrumuturi personale, împrumuturi de consolidare a datoriilor, capital de risc, împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi pentru educație, împrumuturi pentru domiciliu Satisfacția și succesul financiar este scopul nostru și munca cu noi va fi o experiență bună. Contactați-ne acum la: hobelmanfinance@gmail.com creditul este deschis tuturor indiferent de naționalitate. Whatsapp: +17816567138 E-mail: hobelmanfinance@gmail.com Site web: https://hobelmanfinance346789211.wordpress.com/

alfonso ruiz 23.10.2018 02:26

madama buna si seara Dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență online în încredere și onestitate totală, vă rugăm să scrieți acestei companii private banking care acordă împrumuturi peste tot în condiții excepționale. Alăturați-vă la: alfonsoruiz411@gmail.com sau dinerebeca111 @ gmail.com pentru mai multe informații despre granturile pentru condos

David Peterson 25.11.2018 00:56

Toată lumea are nevoie de puțin ajutor din când în când. Un împrumut personal vă poate ajuta să vă permiteți proiectul sau cumpărarea viitoare. Împrumutați de la 1.000 la 10.000.000 într-o singură sumă forfetară și puteți să plătiți până la 30 de ani. O rată fixă a dobânzii și o taxă anuală nu o fac o soluție inteligentă pentru nevoile dvs. de împrumut unice. Aflați cum să obțineți un împrumut personal de la o firmă de împrumut de încredere. Email: legitloanfirm1@outlook.com

David Peterson 25.11.2018 00:57

Toată lumea are nevoie de puțin ajutor din când în când. Un împrumut personal vă poate ajuta să vă permiteți proiectul sau cumpărarea viitoare. Împrumutați de la 1.000 la 10.000.000 într-o singură sumă forfetară și puteți să plătiți până la 30 de ani. O rată fixă a dobânzii și o taxă anuală nu o fac o soluție inteligentă pentru nevoile dvs. de împrumut unice. Aflați cum să obțineți un împrumut personal de la o firmă de împrumut de încredere. Email: legitloanfirm1@outlook.com

MARY WILLIAM 01.03.2019 23:54

, să investească în afaceri la o rată de 2%. Vreau să utilizez acest mediu pentru a vă informa că oferim asistență fiabilă și beneficiară și că vom fi dispuși să oferim un împrumut. Așadar, contactați-ne astăzi prin e-mail la: (marywilliam902@gmail.com) Deci, dacă doriți să obțineți un împrumut de la compania mea, puteți să ne contactați astăzi.

oferta de împrumut garantată 19.07.2019 02:26

Salut Aveți nevoie de un împrumut pentru un scop personal sau pentru nevoile dvs. de afaceri? Aici este o veste bună pentru tine. Ești în locul potrivit. Avem capacitatea de a furniza împrumuturi / împrumuturi pentru întreprinderi și persoane fizice, la o rată a dobânzii de 2%. E-mail: azertmorter@gmail.com ceasapp: +13219993670 https://avantinc.webnode.com Alexander Lynge oferta de împrumut garantată

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

10.07.2019 10:19 Ziarul National Diferențe între LIDERI și șefi. A avu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md