INEDIT // Zacuscă fără coacere


Oricine poate prepara un borcan de zacuscă delicioasă fără prea mult efort şi mai ales fără ca legumele să treacă prin procesul coacerii.
Specific: românesc
Timp de preparare: mediu
Status: inedit
Număr porţii: 6 persoane
Ingrediente:
ulei de măsline - 5 linguri
usturoi - 3 căţei
vinete - 300 g
ardei gras - 300 g
roşii - 300 g
ţelină - 150 g
morcov - 1 bucată
ceapă roşie - 1 bucată
sare grunjoasă - 1 lingură
cimbru
Preparare:
- Legumele se pun la înmuiat cu o oră înainte de preparare.
- Se adaugă toate ingredientele în blender începând cu ceapa şi usturoiul, apoi vinetele, ardeii, roşiile, morcovii (puteţi adaugă şi păstârnac sau pătrunjel), sarea, cimbrul, uleiul şi ţelina.
- Peste toate aceste ingrediente se toarnă aproximativ 300 ml apă.
- Ingredientele se amestecă în blender un timp scurt, având grijă să fie tocate, însă evitând să se transforme în pastă.
- Dacă amestecul de legume devine dens, adăugaţi încă 100 -150 ml de apă şi porniţi din nou blenderul.
Zacusca poate fi servită imediat pe pat de omletă sau poate fi pusă în borcane şi păstrată pentru la iarnă.
Sursa: ele.ro











































































