16:03:53 24.04.2019
 
Stiri

INCREDIBIL // Mai rău ca la închisoare: Cum trăia o familie de ȘAPTE persoane într-o cameră de ȘAPTE metri pătrați

Știri 10.09.2018 18:01 Vizualizări823 Autor: Ziarul National
INCREDIBIL // Mai rău ca la închisoare: Cum trăia o familie de ȘAPTE persoane într-o cameră de ȘAPTE metri pătrați sursa: eva.ro

Imaginile realizate de un fotograf surprind viața incredibilă a unei familii de șapte persoane care trăiesc într-o singură cameră de numai șapte metri pătrați.

Să-ți imaginezi doar cum ar fi să ai un singur metru pătrat în care să locuiești pare aproape de neconceput - nici după gratii nu ar fi posibil așa ceva! Dar în vreme ce mulți s-au săturat să trăiască în aceeași casă cu părinții sau cu chirie alături de alte persoane, pentru o familie din Japonia a devenit singura posibilitate de a-și duce traiul. Însă pentru fotograful Masaki Yamamoto, nimic nu poate fi atât de greu precum viața alături de ceilalți șase membri ai familiei sale, într-un apartament mic cu o singură încăpere.

Timp de 18 ani, Yamamoto a crescut în orașul japonez Kobe, alături de cei patru frați și de părinții lor, în locuința minusculă în care și un singur om s-ar simți înghesuit. Sunt șapte suflete înăuntru pe șapte metri pătrați, practic fiecare are metrul lui pătrat, dar este practic imposibil să încapă în acel metru, așa că, vrând-nevrând, seara, când se culcă, se întind literalmente unul peste altul.

Fotograful a povestit pentru The New Yorker că dușul a fost cel mai intim loc din casă, în rest totul este la vedere pentru toată lumea.

Pentru mulți un loc atât de strâmt ar fi dus la conflicte, dar Yamamoto spune că în familia lor nu există astfel de episoade. Imaginile tânărului surprind o familie fericită și unită, în ciuda condițiilor dificile.

Lucru lăudabil, tânărul nipon nu ascunde aspectele mai puțin frumoase din viața lor de zi cu zi. Când avea opt ani, înainte de a ajunge să locuiască în această „debara”, familia lui a fost evacuată din apartamentul pe care îl deținea în Kobe. Mai întâi au trăit într-o mașină, apoi cei patru frați au stat o vreme la un centru pentru copii până când părinții s-au pus cât de cât pe picioare și au putut cumpăra micul cămin în care își duc cu toții zilele.

Pentru ei, era tot ce își puteau permite, dar a fost incomparabil mai bine decât să doarmă pe stradă sau într-o mașină. Important era că puteau să stea toți într-un loc.

Fotografiile pe care Masaki Yamamoto le-a făcut între anii 2014 și 2017 au fost incluse într-o carte pe care el a intitulat-o „Guts” și oferă o privire asupra vieții a șapte oameni înghesuiți în șapte metri pătrați.

Yamamoto a mărturisit pentru publicația franceză Slate că imaginea care îi reprezintă cel mai mult familia este cea în care doi dintre frații lui și tatăl său dorm pe jos unul lângă celălalt, în mijlocul micului univers în care domnește harababura.

Imaginea care îi place cel mai mult lui Yamamoto, pentru că exprimă perfect traiul lor în camera care i-a adăpostit pe toți vreme de 14 ani

„Când am fost scoși din fostul nostru apartament, când am fost nevoiți să trăim într-o mașină, când petreceam weekendurile cu părinții în timpul șederii în centrul de copii și în cei 18 ani petrecuți în acest apartament, așa trăiam.

Simt că această imagine reprezintă originea fotografiei mele - am lăsat în urmă asta, dar mereu mă voi întoarce”, a spus autorul imaginilor.

Din fericire, viața familiei s-a schimbat în bine anul trecut. După aproape o viață trăită în cea mai ieftină locuință la care aveau acces, mama lui Yamamoto a găsit un anunț de închiriere a unei case cu etaj și cu toaletă în stil vestic și pe care familia își permitea să o închirieze. Când s-au mutat, primul lucru pe care l-a făcut mama tânărului a fost să tapeteze pereții băii cu fotografiile din perioada în care trăiau înghesuiți, ca să nu uite niciodată prin ce au trecut.

Sursa: eva.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2019 09:12 Nicolae Negru Președintele Zelenski, coborârea acto...

19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md