16:16:45 19.04.2019
 
Stiri

IMPORTANT pentru cetățenii cu pașaport românesc din Marea Britanie: Unde puteți afla toate noutățile care vă privesc, legate de BREXIT

Moldovenii în lume 14.07.2018 11:30 Vizualizări2518 Autor: Ziarul National
IMPORTANT pentru cetățenii cu pașaport românesc din Marea Britanie: Unde puteți afla toate noutățile care vă privesc, legate de BREXIT Observator

Anul 2019 are o importanță deosebită pentru România, atât din prisma preluării mandatului pentru Președinția Consiuliul Uniunii Europene, cât și din cauza ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, transmite pe site-ul său Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Comunitatea de români din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord este evaluată la aproximativ 400 000 de cetățeni români care lucrează, studiază sau trăiesc în UK. În acest context, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni acordă o importanță deosebită informării, prevenirii și combaterii actelor de abuz de orice tip, fie că ne referim la abuzul prin muncă, prin cerșetorie, sexual etc. asupra românilor rezidenți în teritoriu.

Pentru a preîntâmpina eventualele dificultăți înregistrate de membrii comunității românești din Regatul Unit, trebuie să știm că ne putem adesa entităților abilitate în vederea unei informări corecte și complete. Un instrument deosebit de important în acest proces de definitivare al vieții și al activității din UK, în calitate de cetățeni europeni, îl reprezintă Home 0fiice. Acesta se referă la :

1.informarea cetățenilor europeni, prin identificarea celor mai bune canale de comunicare și locuri de diseminare a informațiilor; din perspectiva persoanelor vulnerabile, HO recunoaște că cel mai bun răspuns este primit în persoană, și explorează implicarea medicilor de familie, a bibliotecilor etc.

2.traducerea informațiilor cheie în toate limbile UE27; crearea unui videoclip suplimentar, pentru oamenii cu probleme de alfabetizare; utilizarea unui limbaj simplu; crearea unor postere și broșuri.

3.sprijin pe componenta digitală, prin testarea sistemului cu aportul unor voluntari; asigurarea accesibilității aplicației digitale (i.e. persoane cu probleme de vedere); asigurarea de asistență digitală persoanelor care întâmpină dificultăți în utilizarea tehnologiei, similară cu cea oferită aplicanților din state terțe, care constă în trierea telefonică a cazurilor, acordarea de ghidare telefonică, în biblioteci sau, în cazurile complexe de imobilitate la domiciliu.

Componenta de asistență digitală nu are acoperire suficientă în Scoția și Irlanda de Nord, iar planurile HO sunt de a organiza sesiuni de ghidare pentru grupuri, în loc de discuții individuale.

Home Office va stabili și un Customer Resolution Centre, un centru de asistență care va oferi consiliere înainte și în timpul procesului de definitivare al cetățenilor și al cărui personal va fi pregătit în a recunoaște semnele vulnerabilităților.

Reprezentanții Home Office au subliniat flexibilitatea solicitărilor din cadrul schemei, legată de posibilitatea de a furniza dovezi documentare alternative și de a lăsa o marjă de discreție în favoarea aplicanților, asigurarea formării funcționarilor în identificrea vulnerabilităților, crearea unor echipe de specialiști care să acopere cazurile complexe (i.e. copiii aflați în sistemul de protecție care nu se află în contact cu părinții).

De asemenea, Home Office ia în calcul existența unui formular fizic de aplicație, dar provocarea este de a identifica criteriile care ar preveni utilizarea acestuia în masa.

Așadar toți românii interesați trebuie să consulte paginile www.mprp.gov.ro și www.mae.ro pentru a fi cât mai pregătiți pentru provocările anului 2019.

Asigurarea protejării drepturilor și libertăților tuturor românilor care studiază, muncesc și trăiesc în Marea Britanie reprezintă o prioritate pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) și în mandatul actual.

În contextul ultimelor evoluții referitoare la ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, MRP susține necesitatea unei informări corecte și obiective a membrilor comunității românești de pe teritoriul britanic, cu privire la evoluțiile Brexit și demersurile ce trebuie realizate în vederea clarificării situației și statutului acestora.

Astfel, MRP încurajează cetățenii români să verifice în mod constant website-urile oficiale dedicate problematicii Brexit, precum și să se aboneze la newsletter-ul oferit de guvernul britanic, prin Home Office, la acest link.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md