07:58:34 16.07.2018
 
Stiri

Igor Dodon LAUDĂ actuala guvernare și recunoaște că „s-a făcut REGULĂ”. Șeful statului dorește reluarea întrevederilor trilaterale – Dodon, Candu și Filip

Politică 20.03.2018 11:40 Vizualizări2904 Autor: Ziarul National
Igor Dodon LAUDĂ actuala guvernare și recunoaște că „s-a făcut REGULĂ”. Șeful statului dorește reluarea întrevederilor trilaterale – Dodon, Candu și Filip

Președintele Igor Dodon recunoaște că actuala guvernare, în frunte cu Partidul Democrat (PD), a reușit să facă regulă în unele domenii și că nu ar fi de domeniul fantasticului ca, până la finele anului, să fie construite 1 200 km de drum, așa cum a anunțat Vlad Plahotniuc. Totuși, președintele spune că PD ar fi trebuit să facă drumuri și alte lucruri pentru republică în ultimii nouă ani, de când se află la guvernare.

Potrivit șefului statului, nu e problema în bani când este vorba de construcția a 1 200 km de drumuri. „În ceea ce ține de posibil sau nu, nu e atât de simplu. Ori va fi calitatea proastă… Nu e problema doar în bani, noi avem bani. Administrarea fiscală și vamală s-a îmbunătățit. Au crescut veniturile la buget și lucrul acesta este bine. Ei au făcut regulă acolo. Bani sunt, nu este problema în bani. Problema este în capacitatea de asimilare, deoarece, ca să asimilezi așa volume de bani într-un termen atât de scurt, ori va fi calitate proastă, ori se vor fura banii aceștia”, a declarat Igor Dodon într-un interviu pentru Europa Liberă.

În același timp, președintele spune că democrații puteau realiza asemenea proiecte și în ultimii nouă ani, mai ales că s-au aflat mereu la guvernare. „Ei spun că „noi doi ani suntem la guvernare”. Zic: „stați, cum de doi ani? Dar cine din 2009? Nu PD a făcut coaliție, avea pârghii, chestii? Voi sunteți de nouă ani la guvernare și trebuie să răspundeți pentru toți nouă ani, nu pentru ultimii doi”, a adăugat acesta.

Președintele Dodon a mai afirmat că nu discută cu liderul PD, Vlad Plahotniuc, dar și-ar dori întrevederi permanente cu spicherul Andrian Candu și premierul Pavel Filip.

„Iată ieri am discutat cu dl Filip. Noi ne-am văzut dimineață la orele 11.00, când împreună cu dna ministru al Justiției i-am spus: „Dle prim-ministru, dar nu ar fi bine o dată în săptămână, dimineața, luni, vine președintele Parlamentului, vine prim-ministrul, vine președintele țării, ne așezăm și ne uităm, oameni buni, iață noi săptămâna asta la nivel de țară avem așa probleme, avem așa riscuri”? Corect așa ar fi, indiferent de viziunile politice și eu propun astfel de dialog să fie”, a mai spus oficialul.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!


Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2018 09:26 Nicolae Negru Cine pune sare pe „rana” Rusiei și de...

09.07.2018 09:16 Nicolae Negru Plahotniuc strâns cu ușa, Dodon ascuns

06.07.2018 09:19 Nicolae Negru Implacabila rezoluție a Parlamentului...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md