03:51:37 24.09.2018
 
Stiri

Guvernul României a asigurat odihna GRATUITĂ în această vară pentru circa 1 150 de copii din R. Moldova la tabere de peste Prut

Știri 15.08.2018 15:39 Vizualizări662 Autor: Ziarul National
Guvernul României a asigurat odihna GRATUITĂ în această vară pentru circa 1 150 de copii din R. Moldova la tabere de peste Prut

Aproape 1 150 de copii din R. Moldova au avut ocazia să se odihnească gratuit în acest sezon estival la tabere de vară din România.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și Ministerul Tineretului şi Sportului de la București au organizat în acest an cea de-a IX-a ediţie consecutivă a Programului „ARC” – program de tabere pentru etnicii români din afara graniţelor.

Beneficiarilor din Republica Moldova le-au fost repartizate în total 1 146 de locuri - 923 de locuri în Tabăra Sulina din Judeţul Tulcea și 223 de locuri în Tabăra Oglinzi din judeţul Neamţ.

Locurile au fost repartizate în teritoriu prin Ambasada României în Republica Moldova și Consulatele Generale de la Cahul și Bălți.

Pentru selectarea tinerilor câștigători ai unor concursuri naționale sau olimpiade, Ambasada României la Chișinău a colaborat instituțional cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova. Pentru celelalte serii de beneficiari, misiunile diplomatice ale României din Republica Moldova s-au consultat cu instituții publice, instituții de învățământ, organizații neguvernamentale, organizații internaționale, care au transmis recomandări de posibili participanți, cu respectarea criteriilor de selecție stabilite de organizatorii taberelor.

Menționăm că, luni-seară, la Sulina au plecat autocare pline cu 147 de olimpici din R. Moldova, care vor participa, până pe 21 august curent, la activităţi educative, culturale şi sportive, prelegeri având ca temă istoria şi civilizaţia românească, cursuri de limba română, concursuri de cultură generală, proiecţii de filme etc.

Ediția din acest an al Programului de Tabere ARC se derulează sub semnul celebrării Centenarului Marii Uniri.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md