04:43:40 08.03.2021
 
Stiri

Guvernul face un pas ÎNAPOI, pentru a preveni GREVA transportatorilor: Fără limită la îmbarcarea pasagerilor, până la finele lunii februarie

Actualitate 22.02.2021 10:24 Vizualizări1059 Autor: Ziarul National
Guvernul face un pas ÎNAPOI, pentru a preveni GREVA transportatorilor: Fără limită la îmbarcarea pasagerilor, până la finele lunii februarie


Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a decis suspendarea, până la 28 februarie curent, a prevederii de limitare a numărului de persoane în transportul feroviar, rutier, în trafic raional, local și municipal la 50% din capacitate.

Decizia a fost luată după ce asociațiile patronale din transporturi au anunțat sistarea, pe data de 23 februarie, a transportului regulat de pasageri pe tot teritoriul R. Moldova.

În urma discuțiilor purtate de autorități cu asociațiile patronale în transport, s-a convenit că asociațiile patronale își asumă răspunderea că vor respecta strict măsurile de control și prevenire a răspândirii infecției Covid-19.

Totodată, în perioada 20-28 februarie 2021, va fi verificat nivelul de conformare a operatorilor de transport rutier la cele agreate și de respectare a măsurilor epidemiologice de către pasageri, conducători auto, operatori de transport rutier, întreprinderi ce desfășoară activități conexe transportului rutier.

De asemenea, specialiști ai MAI, MEI și ANTA vor evalua pe 26 februarie curent și vor prezenta public informația privind nivelul de respectare în transport a măsurilor epidemiologice.

Dacă până la 28 februarie operatorii de transport vor demonstra capacitatea de repectare a măsurilor epidemiologice în trafic, CNESP va aproba decizia de a reveni la regimul anterior de activitate a transportatorilor prin limitarea numărului de persoane în transportul feroviar și rutier în trafic raional și interraional - proporțional numărului de scaune disponibile în mijlocul de transport, iar pentru transportul rutier în trafic local și municipal - în limita a 60% din capacitatea de îmbarcare.

În aceeași ședință de la finele săptămânii trecute, CNESP a decis că activitatea piețelor va fi reglementată de către Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică, ținând cont de răspândirea neuniformă a infecției Covid-19 în teritorii, și a transmis acastă competență către APL.

De asemenea, CNESP a decis interzicerea activității cluburilor de noapte ce se referă la activitatea discotecilor şi a ringurilor de dans, indiferent de denumirea de firmă a unităţii: disco-bar, club de noapte, karaoke, night-club, discotecă, club etc.

Conferinţele ştiinţifice și competiţiile sportive nu vor putea fi desfășurate cu prezenţa fizică a persoanelor, excepție reprezintă competițiile sportive fără spectatori, desfăşurate în aer liber şi în spaţii închise de către Federaţiile Sportive Naţionale.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Ciobanu 22.02.2021 11:08

Sau transportatorii pierd bani, sau repubica pierde vieți omenești.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.03.2021 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // Calea constituțional...

01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md