23:25:06 24.09.2020
 
Stiri

Guvernul de la Chișinău solicită implicarea OSCE în problema impunerii VINIETEI pentru șoferii de malul drept al Nistrului de către așa-zisele autorități transnistrene

Politică 17.05.2019 14:00 Vizualizări980 Autor: Ziarul National
Guvernul de la Chișinău solicită implicarea OSCE în problema impunerii VINIETEI pentru șoferii de malul drept al Nistrului de către așa-zisele autorități transnistrene


Guvernul de la Chișinău îi solicită Misiunii OSCE să se implice pentru obținerea unor „soluții imediate” în problema așa-numitelor plăți de vinietă, aplicate nelegitim de către așa-zisele autorități transnistrene conducătorilor de autovehicule, posesori de plăci de înmatriculare de model național și care sunt cetățeni ai Republicii Moldova.

Solicitarea i-a fost transmisă ieri, în cadrul unei întrevederi, șefulului Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, de către viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic.

De asemenea, cei doi oficiali au abordat subiectul legat de impedimentele menținute artificial de către Tiraspol în ceea ce privește libera circulație în direcția localităților din raioanele de est ale țării, fiind aduse exemple de ultime acțiuni unilaterale ale reprezentanților pretinselor structuri din regiune de limitare a liberei circulații a unor persoane.

S-a subliniat în mod special faptul că oficialii nu se pot deplasa nestringherit prin regiune și că este necesară o expertiză tehnică a podului dintre localitățile Gura Bâcului și Bâcioc.

Amintim că șoferii de pe malul drept al Nistrului care vor să meargă în Transnistria ar urma să plătească o vinietă de circa 100 de euro pe an, la solicitarea separatiștilor. Plata se percepe per persoană și nu per mașină.

Această decizie a Tiraspolului vine după ce R. Moldova a început să elibereze numere de înmatriculare neutre pentru mașinile din Transnistria, ceea ce le permite accesul în traficul internațional pentru șoferii din stânga Nistrului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Tatiana 17.05.2019 14:29

Bravo guvernul Filip ca ne apara drepturile.

Mircea 17.05.2019 15:13

Bine ca se intreprind masuri la timp autoritatile nu permit ca cotropitorii sa faca ce vor.

Aurel 17.05.2019 16:01

O să le treacă toate vinietele.....

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // CEC are probleme cu ...

18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

18.09.2020 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // E posibilă refacerea...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md