11:54:57 14.11.2018
 
Stiri

Gunoiștea din Trușeni, situată pe malul Bâcului, DENUNȚATĂ la Procuratură: Se cere sancționarea vinovaților

Social 08.08.2018 13:19 Vizualizări563 Autor: Ziarul National
Gunoiștea din Trușeni, situată pe malul Bâcului, DENUNȚATĂ la Procuratură: Se cere sancționarea vinovaților

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a sesizat Procuratura Generală a Republicii Moldova privind activitatea ilegală a gunoiştii de pe teritoriul administrativ al comunei Truşeni, de la periferia capitalei, în apropierea albiei râului Bâc, unde a fost în inspecție luni.

Codreanu le cere procurorilor să examineze cazul şi să sancţioneze vinovații, mai ales că există informaţii potrivit cărora anumite persoane percep în mod ilegal taxe de la cei care depozitează deşeurile pe această platformă neautorizată.

„Anumite persoane fizice/juridice gestionează depozitul pentru deşeuri din construcţii şi demolări în mod abuziv şi neautorizat, creând astfel o adevărată bombă ecologică pe teritoriul municipiului Chişinău. Pe această platformă se depozitează şi alte deşeuri care fac parte din fluxul periculoase şi anume anvelope uzate, deşeuri din azbest, deşeuri de membrane bituminoase, uleiuri uzate”, se arată în demersul semnat Ruslan Codreanu către Procuratură.

Primarul interimar informează procurorii că gunoiştea, situată chiar pe malul râului Bâc, la ieșirea din Chișinău, în direcția spre Strășeni, nu este la evidenţa organelor de protecţie a mediului şi prezintă risc major pentru mediu, mai ales că în apropierea acestui sector sunt construite două prize de apă subterane – Priza de apă „Petricani” şi Priza de apă „Ghidighici”.

În demersul către Procuratură, Ruslan Codreanu cere intervenţia organelor de drept pentru a sista activităţile de depozitare a deşeurilor în zonă.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.11.2018 13:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

12.11.2018 09:18 Nicolae Negru O altă perspectivă asupra furtului mi...

11.11.2018 15:40 Ziarul National Gheorghe Erizanu // Cetățeanul Băsescu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md