09:40:18 22.02.2024
Stiri

Granturi de la UE pentru deschiderea în R. Moldova a 15 spălătorii destinate grupurile social-vulnerabile: Persoanele cu venituri mici și bătrânii își vor spăla gratuit hainele

Actualitate 25.05.2023 16:28 Vizualizări1110 Autor: Ziarul National
Granturi de la UE pentru deschiderea în R. Moldova a 15 spălătorii destinate grupurile social-vulnerabile: Persoanele cu venituri mici și bătrânii își vor spăla gratuit hainele Tvn
Poză simbol


Uniune Europeană va oferi granturi unor organizații neguvernamentale pentru deschiderea pe teritoriul R. Moldova a unor spălătorii sociale care să ofere servicii gratuite de spălare și detergenți pentru grupuri social-vulnerabile, precum persoane cu venituri mici, şomeri, pensionari, părinţi singuri, persoane fără adăpost.

Proiectul „Promovarea OSC-urilor în calitate de parteneri în dezvoltarea serviciilor sociale reziliente”, finanțat de Uniunea Europeană, co-finanțat și implementat de către un consorțiu format din trei organizații ale societății civile - Keystone Moldova, Dorcas Moldova și Neoumanist, va fi lansat vineri la Chișinău.

Cu un buget de circa un milion de euro, proiectul urmărește crearea și dezvoltarea de către organizațiile societății civile, în parteneriat cu autoritățile publice locale, a cel puțin 15 spălătorii sociale pentru grupurile vulnerabile de cetățeni din Republica Moldova.

În rezultatul implementării proiectului, peste 1 500 de persoane vor putea beneficia gratuit de serviciile noilor spălătorii sociale - spălare, detergenți, igienizare personală și socializare.

Proiectul „Promovarea OSC-urilor în calitate de parteneri în dezvoltarea serviciilor sociale reziliente” va fi implementat în perioada anilor 2023 - 2026.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md