20:23:31 19.02.2020
 
Stiri

Gest simbolic pentru România: Ultima sesiune plenară a Parlamentului European din acest an, deschisă cu o dezbatere privind comemorarea a 30 de ani de la Revoluția Română

Știri 16.12.2019 16:18 Vizualizări957 Autor: Ziarul National
Gest simbolic pentru România: Ultima sesiune plenară a Parlamentului European din acest an, deschisă cu o dezbatere privind comemorarea a 30 de ani de la Revoluția Română Calea Europeană


Membrii Parlamentului European vor deschide lucrările ultimei sesiuni plenare de la Strasbourg din acest an, care se desfășoară în perioada 16-19 decembrie, cu o dezbatere menită să comemoreze cea de-a treizecea aniversare a Revoluției române din decembrie 1989.

Dezbaterea are loc astăzi în deschiderea sesiunii plenare, începând cu ora 18:00. Potrivit unui comunicat al Parlamentului European, Comisia Europeană va susține o declarație în plen, urmată de intervenții ale liderilor grupurilor politice și deputaților.

Dezbaterea va fi finalizată cu o rezoluție ce va fi supusă la vot joi.

Proiectul de rezoluție are ca scop recunoașterea faptului că în România a fost cea mai sângeroasă Revoluție și este susținut de cele mai mari trei grupuri politice din Parlamentul European: PPE, S&D și Renew Europe.

Revoluția Română din 1989 a constat într-o serie de proteste, lupte de stradă și demonstrații desfășurate în România, între 16 și 25 decembrie 1989, care au dus la căderea dictatorului Nicolae Ceaușescu și la sfârșitul regimului comunist din România. Demonstrațiile din ce în ce mai ample au culminat cu procesul și execuția soților Ceaușescu. Înainte de revoluția română, toate celelalte state est-europene trecuseră în mod pașnic la democrație. România a fost singura țară din blocul estic care a trecut printr-o revoluție violentă și în care conducătorii comuniști au fost executați.

Comisia Europeană marchează acest moment important pentru multe generații din România și apreciază curajul românilor care au manifestat atâtea zile, transmițând următorul mesaj: „Oamenii au ieșit în stradă, riscându-și viața și libertatea, luptând pentru o viață mai bună, începând astfel tranziția României spre democrație”.

Totodată, potrivit Executivului European, Revoluția Română din 1989 a fost „cea mai sângeroasă revoltă anticomunistă din Europa”.

„În urmă cu 30 de ani, scânteia care a aprins Revoluția română a apărut în orașul de vest,Timișoara, și s-a răspândit în curând în toată țară. Ceea ce a urmat a fost cea mai sângeroasă revoltă anticomunistă din Europa”, s-a mai menționat în mesaj.

Sursa: caleaeuropeana.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

14.02.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul Ciocoi, primu...

10.02.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Candidatul comun al ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md