11:31:01 22.07.2024
Stiri

Germania, sprijin necondiționat pentru integrarea europeană a R. Moldova: „Germania este unul dintre cei mai importanți parteneri ai R. Moldova în Uniunea Europeană”

Actualitate 11.06.2024 17:13 Vizualizări796 Autor: Ziarul National
Germania, sprijin necondiționat pentru integrarea europeană a R. Moldova: „Germania este unul dintre cei mai importanți parteneri ai R. Moldova în Uniunea Europeană”


Germania va oferi sprijin necondiționat pentru procesul de reforme și parcursul european al R. Moldova, a dat astăzi asigurări șefa diplomației germane, Annalena Baerbock.

„În pofida condițiilor dificile, pe fundalul agresiunii ruse din Ucraina, Republica Moldova reușește să facă pași fermi pentru a accede în marea familie europeană și vă vom oferi sprijin necondiționat în acest deziderat”, a declarat ministra Afacerilor Externe a Republicii Federale Germania, Annalena Baerbock, la întrevederea pe care a avut-o cu prim-ministrul Dorin Recean la Berlin, în marja Conferinței de Reconstrucție a Ucrainei.

Prim-ministrul Dorin Recean a reiterat că Republica Moldova este determinată să devină cât mai curând membru al UE, pentru că acest lucru „va garanta pacea, liniștea și prosperitatea statului nostru”. Agenda actuală de priorități a autorităților se axează pe reforma justiției, dezoligarhizare, combaterea dezinformării și asigurarea corectitudinii desfășurării alegerilor prezidențiale și a referendumului privind integrarea europeană.

„Germania este unul dintre cei mai importanți parteneri ai republicii noastre în Uniunea Europeană și dialogul nostru este mai important ca niciodată, deoarece suntem uniți în sprijinul nostru puternic pentru Ucraina și abordăm în comun amenințările actuale la adresa păcii și stabilității regionale”, a spus prim-ministrul Dorin Recean, citat de un comunicat de presă al Guvernului.

Prim-ministrul a apreciat sprijinul continuu al Germaniei pentru Platforma de Parteneriat cu Moldova și rezultatele acestei colaborări. Următoarea conferință, a patra la număr, este planificată pentru luna septembrie 2024, la Chișinău.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md