05:15:09 03.06.2020
 
Stiri

Gazoductul Ungheni-Chișinău va fi FINALIZAT până la 1 august 2020. „Prin gazoduct vor putea fi livrate 1,5 mln metri cubi de gaze pe zi, iar către 1 decembrie vom putea asigura transportarea a 2-3 mln metri cubi de gaze pe zi”

Actualitate 22.05.2020 12:19 Vizualizări1970 Autor: Ziarul National
Gazoductul Ungheni-Chișinău va fi FINALIZAT până la 1 august 2020. „Prin gazoduct vor putea fi livrate 1,5 mln metri cubi de gaze pe zi, iar către 1 decembrie vom putea asigura transportarea a 2-3 mln metri cubi de gaze pe zi”


Magistrala de gaze Ungheni-Chișinău va fi finalizată până la 1 august 2020, a anunțat directorul general al „Transgaz”, Ion Sterian, în cadrul întrevederii cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean.

Potrivit lui Ion Sterian, de la începutul anului 2019 și până în prezent, au fost desfășurate lucrări pe toate cele șapte loturi aferente construcției, conducta liniară fiind deja construită în proporție de circa 90%. În proces de finalizare se află stațiile de reglare și măsurare. În perioada ce urmează vor fi modernizate două stații de comprimare și reglare în localitățile Siliștea și Onești, aflate pe partea română, dar și instalate două stații de măsurare și reglare a presiunii gazelor la Ghidighici și Tohatin.

„Până la 1 august 2020 suntem gata să dăm în exploatare conducta Ungheni-Chișinău. La această etapă, prin gazoduct vor putea fi livrate 1,5 mln m3 de gaze pe zi, iar către 1 decembrie vom putea asigura transportarea a 2-3 mln m3 de gaze pe zi. După instalarea stației de comprimare și reglare de la Gherăești, către 1 ianuarie 2021 vom putea transporta în R. Moldova 4 mln m3 de gaze pe zi”, a spus directorul „Transgaz”.

Sergiu Railean a apreciat mersul lucrărilor la gazoduct, subliniind importanța acestui proiect strategic pentru asigurarea securității energetice naționale.

„Lansarea acestui proiect strategic este așteptată de către R. Moldova. Este important să reușim finalizarea construcției gazoductului în termenii propuși, în pofida tuturor provocărilor pe care le întâmpinăm pe parcurs. Vă asigur că vom veni cu tot suportul necesar pentru dezvoltarea unor noi proiecte în domeniul de distribuție a gazelor”, a promis Sergiu Railean.

De asemenea, partea română a declarat intenția de a contribui la dezvoltarea sistemului național de distribuție a gazelor, inclusiv prin construcția unei stații de comprimare a gazelor în R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md