14:17:01 09.07.2020
 
Stiri

GALERIE FOTO // „Arena Chișinău”, aproape GATA: Cum arată complexul ridicat într-un an lângă Chișinău

Social 07.12.2019 16:03 Vizualizări3459 Autor: Ziarul National
GALERIE FOTO // „Arena Chișinău”, aproape GATA: Cum arată complexul ridicat într-un an lângă Chișinău


Complexul multifuncțional, „Arena Chișinău”, construit pe un teren de 10 ha în Stăuceni, suburbie a capitalei, este construit în proporție de 98%, dar va fi dat în exploatare abia la finele lunii aprilie 2020.

Premierul Ion Chicu a inspectat astăzi șantierul și a anunțat că, în prezent, se fac pregătiri pentru testarea infrastructurii și echipamentelor care asigură funcționalitatea complexului sportiv. Totodată, aici urmează să fie construit un drum de ocolire.„Odată cu deschiderea acestui complex, sportivii vor avea ocazia să se antreneze acasă și să-și mențină pregătirea la un nivel înalt. Este foarte important că orășelul sportiv dispune de toată infrastructura și satisface toate necesitățile de pregătire a sportivilor, inclusiv a olimpicilor”, a spus premierul.

Complexul sportiv va dispune de o arenă polivalentă, sală mică pentru competiții, club de tenis, bazin olimpic, aqua park, o piscină deschisă pe timp de vară care iarna se va transforma în patinoar, dar şi de o parcare.

Anterior, guvernarea democrată, care a încheiat contractul de parteneriat public-privat cu o companie din Turcia, a promis că Arena va fi dată în exploatare în ocutombrie 2019.

Recent, procurorii au anunțat că au pornit o cauză penală pe fapte pretins ilegale la realizarea contractului de parteneriat public-privat pentru proiectarea și construcția „Arenei Chișinău”, lângă suburbia Stăuceni a municipiului Chișinău, au audiat în calitate de martori cinci persoane și au efectuat analize în privința a șapte agenți economici și 18 persoane fizice.

În luna august curent, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a trimis o solicitare la Procuratura Generală și la Centrul Național Anticorupție să afle dacă aceste instituții au deschis vreun dosar penal în cazul „Arenei Chișinău”. Potrivit lui Slusari, proiectul „Arena Chișinău” a fost semnat în detrimentul intereselor statului și riscăm să pierdem un teren de lângă Chișinău în valoare de zeci de milioane de euro.

Slusari a acuzat faptul că, deși obiectivul este construit pe o suprafață de zece hectare, statul a scos din circuitul agricol peste 69 de hectare pentru „Arena Chișinău”. Cele 59 de hectare rămase au fost gajate pentru suma de numai trei milioane de euro, deși costul real ar fi mult mai mare, și statul riscă să piardă pământul.

Ulterior, responsabilii de la Agenția Proprietății Publice arătau că „Arena Chișinău” ar putea costa bugetul de stat mai mult decât cele 43 de milioane de euro anunțate inițial ca investiție în construcția obiectivului. Cei care au pregătit proiectul Arenei nu au prevăzut și lucrările de conectare a acesteia la utilitățile publice.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md