19:30:36 21.07.2024
Stiri

FOTO // Zimbrăria din „Pădurea Domnească”, în topul atracțiilor turistice din R. Moldova! Câți zimbri există în R. Moldova: Cel mai tânăr are doi ani, iar cel mai bătrân a pierit iarna trecută

Actualitate 08.07.2024 17:27 Vizualizări3721 Autor: Ziarul National
FOTO // Zimbrăria din „Pădurea Domnească”, în topul atracțiilor turistice din R. Moldova! Câți zimbri există în R. Moldova: Cel mai tânăr are doi ani, iar cel mai bătrân a pierit iarna trecută


Zimbrăria din Rezervația Naturală „Pădurea Domnească”, raionul Glodeni, rămâne unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din R. Moldova.

Turiștii ajunși aici curioși să vadă zimbrii pot, de asemenea, admira sculpturi uriașe, realizate de Alexei Vidrașco, inclusiv cea numită „Zimbru Împărat” ce cântărește patru tone, să facă drumeție pe o distanță de cinci kilometri în jurul țarcului, să admire copaci seculari și chiar să organizeze un picnic.Colaboratorul științific de la Rezervația Naturală „Pădurea Domnească”, Vitalie Stelea, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că vizitatorii pot vedea în prezent opt zimbri, care trăiesc în condiții protejate, într-un țarc întins pe o suprafață de 32 de hectare.

Cel mai tânăr are doi ani și îl cheamă Amdaris, nume pus de un agent economic ce a făcut mai multe donații pentru zimbrărie.


Vitalie Stelea ne arată jurnalul în care sunt înscrise toate datele despre toți zimbrii din „Pădurea Domnească”

Totodată, cel mai longeviv zimbru a decedat iarna trecută „de bătrânețe”, la vârsta de puțin peste 20 de ani.

În total, zimbrăria din R. Moldova putea să aibă în prezent circa 20 de capete, însă un mascul dintre cei existenți a ucis, de-a lungul anilor, 13 dintre zimbri, în mod special imediat după ce aceștia erau fătați în pădure.

Menționăm că un bilet de intrare costă 50 de lei pentru un adult și 30 de lei pentru un copil. Intrarea este gratuită pentru minorii cu vârste de până la șapte ani.

În anul trecut, zimbrăria din R. Moldova a fost vizitată de circa 30 000 de turiști.
Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md