03:34:35 27.05.2024
Stiri

FOTO // Un nou Acord de colaborare între raionul Cimișlia din R. Moldova și Județul Iași din România: Zeci de mii de euro de peste Prut pentru crearea unui centru destinat copiilor cu necesități speciale

Actualitate 04.09.2023 12:39 Vizualizări1946 Autor: Ziarul National
FOTO // Un nou Acord de colaborare între raionul Cimișlia din R. Moldova și Județul Iași din România: Zeci de mii de euro de peste Prut pentru crearea unui centru destinat copiilor cu necesități speciale Foto: Ambasadorul Cristian Leon-Țurcanu


Conducerile raionului Cimișlia din R. Moldova și Județului Iași din România au semnat duminică, 3 septembrie, un nou acord de colaborare între cele două entități administrativ-teritoriale, al patrulea în ultimii doi ani.

Potrivit Ambasadorului României la Chișinău, Cristian Leon-Țurcanu, în prezența căruia a fost semnat documentul la Cimișlia, noul protocol va asigura finanțarea unor proiecte de incluziune socială, dedicate copiilor cu nevoi speciale în procesul de educație din zona Cimișliei.

Precizăm că, în luna iulie curent, Consiliul Raional Cimișlia a solicitat Consiliului Județean Iași sprijin pentru finanțarea proiectul investițional „Asistență de calitate pentru copiii cu cerințe educaționale speciale din raionul Cimișlia” cu un buget de 40 de mii de euro.

Consiliul Raional Cimișlia ar urma să participe la finanțarea proiectului „Asistență de calitate pentru copiii cu cerințe educaționale speciale din raionul Cimișlia” cu suma de patru mii euro, iar Consiliul Județean Iași – cu 36 de mii de euro.


Proiectul presupune înființarea și organizarea activității unui Centru de resurse educaționale incluzive (CREI) amenajat și dotat în incinta Serviciul Asistență Psihopedagogică Cimișlia (SAP Cimișlia), dar și dotarea a 18 centre cu echipamente și materiale didactice specifice -17 din incinta instituțiilor de învățământ din raion și un centru din incinta SAP Cimișlia.

Beneficiari ai proiectului vor fi circa 150 de copiii cu cerințe educaționale speciale din raionul Cimișlia și 18 cadre de sprijin care vor activa în condiții îmbunătățite.

Proiectul va fi realizat grație Acordului de Cooperare între Județul Iași din România și raionul Cimișlia, aprobat prin Decizia Consiliului Raional Cimișlia din 30 noiembrie 2021.

Județul Iași și raionul Cimișlia colaborează în domenii de interes reciproc precum cele de dezvoltare locală, economie, sănătate, educație, cultură, turism, sport și tineret, asistență socială și accesarea de fonduri europene.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md