09:36:27 01.06.2020
 
Stiri

FOTO // Premierul Maia Sandu a VOTAT la alegerile prezidențiale din România

Știri 09.11.2019 15:03 Vizualizări3449 Autor: Ziarul National
FOTO // Premierul Maia Sandu a VOTAT la alegerile prezidențiale din România Facebook


Premierul Maia Sandu, alături de ministra Finanțelor, Natalia Gavriliță, dar și de deputații PAS Sergiu Litvinenco, Galina Sajin, Radu Marian și Dumitru Alaiba, a votat la alegerile prezidențiale din România. Cei menționați, care sunt și cetățeni ai României, și-au exercitat dreptul de vot la secția de votare din incinta Ambasadei României la Chișinău.

„Astăzi am votat pentru un președinte al României care să fie garantul luptei împotriva corupției și să ofere șansa la fericire tuturor românilor! Nu uitați, românii din diaspora pot vota astăzi și mâine până la 21:00!”, a scris pe Facebook deputatul Radu Marian.

Circa 10 000 de români au votat ieri și azi la secțiile de votare deschise în R. Moldova. Procesul de votare a președintelui României a început vineri. Potrivit Biroului Electoral Central de la București, din cei circa 10 000 de votanți din R. Moldova, aproape 20 și-au exercitat dreptul de vot prin corespondență, restul fiind incluși pe listele suplimentare.

În total, 37 de secții de votare sunt deschise în R. Moldova astăzi și duminică, între orele 07.00 și 21.00. Alegătorii care la ora 21.00 se vor afla la sediul secției de votare, precum şi la rând în afara sediului secției de votare, vor putea să-şi exercite dreptul de vot până cel mult la ora 23.59.

La Chișinău se poate vota în 12 secții de votare, la Bălți sunt deschise două secții de votare, iar câte o secție funcționează în alte 23 de localități.

Pentru a putea vota, cetățenii români aflați în R. Moldova au nevoie de carte de identitate românească sau de pașaport simplu electronic eliberat de autoritățile române, acte aflate în perioada de valabilitate în ziua alegerilor. Pot vota persoanele care au împliniți 18 ani în ziua scrutinului.

De la deschiderea secțiilor de vot în diasporă, aproape 85 de mii de cetățeni români au votat în cadrul scrutinului. Dintre aceștia, puțin peste 25 de mii au votat prin corespondență. În cazul în care președintele României nu va fi ales din primul tur, va urma un al doilea tur de scrutin, pe 22, 23 și 24 noiembrie.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md