03:29:06 21.07.2024
Stiri

FOTO // Consultări-MARATON la Parlament: Premierul desemnat Dorin Recean și-a prezentat prioritățile în fața reprezentanților mediului de afaceri, autorităților locale și societății civile

Actualitate 13.02.2023 14:25 Vizualizări1915 Autor: Ziarul National
FOTO // Consultări-MARATON la Parlament: Premierul desemnat Dorin Recean și-a prezentat prioritățile în fața reprezentanților mediului de afaceri, autorităților locale și societății civile


Premierul desemnat, Dorin Recean, a avut astăzi o serie de consultări cu mediul de afaceri, cu reprezentanții Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), dar și cu societatea civilă.

Recean a dat asigurări că dezvoltarea economică va fi prioritatea imediată a cabinetului său. Prim-ministrul desemnat a subliniat importanța colaborării eficiente dintre mediul de afaceri și instituțiile statului.

Dorin Recean a accentuat că își asumă, în calitatea sa de prim-ministru, să sprijine dezvoltarea afacerilor, pentru ca acestea, la rândul lor, să creeze noi locuri de muncă, salarii mai mari și să contribuie la dezvoltarea comunităților din întreaga republică. Dorin Recean a dat asigurări că vor fi organizate întâlniri cu mediul de afaceri în mod constant, pentru o colaborare cât mai eficientă și pentru a impulsiona schimbările așteptate cât mai rapid.

La întrevederea cu reprezentanții CALM, Dorin Recean a menționat importanța descentralizării și consolidării autonomiei locale, inclusiv prin crearea condițiilor salariale mai bune și atragerea oamenilor competenți în administrația republicii.

„Ne dorim să construim o sinergie între administrația centrală și locală. Autoritățile publice locale sunt cele care înțeleg cel mai bine necesitățile din comunități. Avem o prioritate comună - să îmbunătățim serviciile publice pentru cetățeni. Pentru asta e nevoie să muncim împreună disciplinat pentru îndeplinirea priorităților și folosirea potențialului generat de integrarea europeană pentru dezvoltarea regională”, a declarat Dorin Recean.

La întâlnirea cu reprezentanții societății civile, candidatul desemnat la funcția de prim-ministru a subliniat necesitatea unui fundament solid pentru redresarea economică, pentru a fi pe viitor mai puțin vulnerabili pe timp de criză.

Reprezentanții societății civile au spus că vor urmări cum sunt continuate reformele începute, în special în domenii ca eficiența energetică, gestionarea proprietății publice și a întreprinderilor de stat.
Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md