02:55:52 25.07.2024
Stiri

Cine va fi PREMIERUL R. Moldova? Maia Sandu deschide parantezele privind solicitările de DEMITERE a Guvernului Gavrilița și despre candidatura lui Dorin Recean: „E firesc ca opoziția să ceară demisii, e ceva firesc pentru un stat democratic”

Actualitate 13.09.2022 11:59 Vizualizări2772 Autor: Ziarul National
Cine va fi PREMIERUL R. Moldova? Maia Sandu deschide parantezele privind solicitările de DEMITERE a Guvernului Gavrilița și despre candidatura lui Dorin Recean: „E firesc ca opoziția să ceară demisii, e ceva firesc pentru un stat democratic”


Guvernul Gavrilița este sprijinit de o majoritate parlamentară solidă și nu va fi demis, așa cum cer reprezentanții opoziției, dar și foștii premieri Ion Sturza și Vlad Filat. Președinta Maia Sandu afirmă că discuțiile potrivit cărora fotoliul Nataliei Gavrilița ar urma să fie preluat de consilierul său, fostul ministru al Afacerilor Interne, Dorin Recean, ar fi doar niște zvonuri fără nicio acoperire.

„Actualul Guvern este sprijinit de o majoritate parlamentară confortabilă. Se tot vorbește despre demisia Guvernului, demisia președintelui, dizolvarea Parlamentului… Pe undeva e firesc ca opoziția să ceară demisii, pentru că ei vor să vină la putere. E ceva firesc pentru un stat democratic. Sunt state cu regimuri autoritare, iar acolo, dacă reprezentanții opoziției cer demisia Guvernului, președintelui, pot să se pomenească după gratii. La noi e democrație și nu e surprinzător faptul că opoziția cere demisia Guvernului, președintelui”, a declarat Maia Sandu, cu referire la revendicările formulate în ultima perioadă la protestele organizate de Partidul „ȘOR” în fața Președinției și Guvernului.

Șefa statului consideră că opoziția parlamentară ar semăna mai mult cu niște „grupări de corupți”.

„Desigur că putem discuta despre calitatea opoziției. Este vorba de partide de opoziție sau grupări de corupți. Noi suntem deschiși pentru dialogul cu opoziția, dar vrem să discutăm cu niște oameni onești, nu cu cei care au furat acest stat, iar acum spun că reprezintă opoziția. Consider că există partide de opoziție și grupări de corupți, care se consideră partide politice. Suntem gata să discutăm cu cei care vor să lucreze spre binele statului și nu reprezintă aceste clanuri ale corupților. Vom vorbi cu oamenii care sunt gata să lucreze pentru R. Moldova și nu pentru altă țară. Vom discuta cu opoziția care e împotriva războiului. Toți trebuie să fie împotriva acestui război. Cu o astfel de opoziție suntem de acord să discutăm. Dar o astfel de opoziție în Parlament eu nu văd. Ați văzut ca socialiștii să condamne acest război? Eu nu am auzit”, a declarat luni-seară Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni televizate.

Șefa statului consideră că nu e cazul să fie format un guvern de „salvare națională”, cu participarea reprezentanților altor partide. Totodată, Maia Sandu a catalogat drept zvonuri că Dorin Recean ar urma să fie viitorul prim-ministru.

„Nu cred că trebuie de demis actualul Guvern pentru a face loc unor oameni. Dacă sunt oameni care vor să ajute, atunci foarte bine. Acum există Guvernul Partidului Acțiune și Solidaritate, oamenii au votat pentru asta. Trebuie să mergem înainte. Eu, de exemplu, niciodată nu m-am gândit să demisionez, în pofida faptului că traversăm vremuri grele. Avem o agendă concretă - să menținem R. Moldova pe calea democratică și să fie păstrat cursul proeuropean. Candidatura lui Dorin Recean la postul de premier? Oamenilor le place să discute, să propună… Așa cum am spus mai sus, trăim într-un stat democratic, avem libertatea cuvântului și fiecare poate să se folosească de acest drept”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md