13:30:25 15.06.2024
Stiri

FOTO // Păstrează tradițiile și în străinătate

Moldovenii în lume 21.05.2014 10:48 Vizualizări3359 Autor: Ziarul National
FOTO // Păstrează tradițiile și în străinătate sursa: moldovabastina


În luna mai a fiecărui an, în orașul Padova, Italia, se desfășoară „Sărbătoarea popoarelor”. Deja al 14-lea an consecutiv, în cadrul acestui eveniment de mare amploare Asociația „Baștina” în colaborare cu asociațiile „Confaud”, „Connect-Moldova”, „Maluri de Prut” și „Amici della R. Moldova” reprezintă Republica Moldova.
Asociațiile au luat parte la parada comunităților, unde tricolorul a fost purtat cu demnitate de către copiii moldovenilor și de către părinții lor prezenți la sărbătoare.

A fost organizată o expoziție de icoane, cărți, ghiduri turistice, obiecte tradiționale, precum și un stand gastronomic cu bucate naționale.În cadrul concertului ce s-a desfășurat în piața „Prato della Valle” au evoluat artiști din R. Moldova interpretând muzică ușoară și populară: Mariana Moldoveanu, Liuba Zadnipru și Alina Ciocănari. Iar grupul de dans popular „Baștina” (Rodica Bolțătescu, Svetlana Macovei, Laura Vâsoțchi, Alexandru Stanțieru, Ilie Ceban și Dumitru Graur) a impresionat publicul prin dansurile noastre tradiționale pline de viată și caracter.Tot în cadrul festivității, Alexandru Marcinschi, președintele asociației „Baștina”, a ținut să menționeze că acest an este unul memorabil, deoarece după multe eforturi ale Guvernului Republicii Moldova a fost retras regimul de vize, iar pe 27 iunie curent urmează să fie semnat Acordul de Asociere între Uniunea Europeană și Republica Moldova.
„În aceste momente de amenințare a păcii în Europa de Sud-Est, nu putem fi indifirenți. Condamnăm cu fermitate pretențiile imperiale, solidarizându-ne cu ucrainenii, georgienii și cu toate popoarele care doresc să-și croiască singuri propriul destin. Republica Moldova are nevoie de pace, stabilitate și securitate pe care le poate garanta doar Uniunea Europeană, motto-ul căreia este: Uniți prin diversitate”, a mai remarcat Marcinschi.Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md