22:57:45 01.03.2024
Stiri

FOTO // Au sărbătorit Ziua Europei cu ceai englezesc și frigărui belgian

Social 10.05.2014 15:48 Vizualizări3581 Autor: Tatiana Scutaru
FOTO // Au sărbătorit Ziua Europei cu ceai englezesc și frigărui belgian


Chiar dacă afară a plouat de dimineață și a fost frig, moldovenilor nu le-a păsat prea tare de condițiile meteo și au venit în centrul capitalei pentru a sărbători Ziua Europei. Piața Marii Adunări Naționale s-a transformat, pentru câteva ore, într-o mică Europă, unde fiecare țară și-a expus o parte din tradiții și gastronomie.

Acestea au fost mici „orășele europene”, care au devenit punctul de atracție al festivității. În Piața Marii Adunări Naționale și-au făcut loc 21 de ambasade ale statelor membre UE și țări candidate. Fiecare a încercat să prezinte Europa în moduri diferite: prin corturi cu detalii despre proiectele UE, cântece, mâncare, master-class-uri, școli de limbi străine și activități pentru copii.

Cele mai atractive au fost însă corturile unde se oferea mâncare gratuită. Moldovenii s-au îmbulzit să guste din bucatele diferitelor țări, mai ales că la unele corturi se dădeau și delicatese. Bătrânii și copiii au fost cei mai fericiți, întrucât primii au primit mâncare caldă, iar ultimii – înghețată.



Elena Sobali, de exemplu, o tânără de 16 ani, a venit tocmai din satul Vorniceni, raionul Strășeni, ca să descopere Europa. „Am venit să mă mai plimb. O să trec pe la corturi și după asta cred că o să plec acasă. Încă nu știu ce se petrece aici, dar cred că până la urmă o să aflu”, spune fata. „E bună mâncarea spaniolilor, dar plovul moldovenesc e mai gustos”, a comentat o bătrânică. Doritorii au putut cumpăra ceai englezesc, făcut tradițional cu lapte, dar și frigărui din pui și vită la doar 9 și, respectiv, 10 lei.

Sărbătoarea va culmina cu un concert. La Chișinău va cânta trupa din România „Morandi". Amintim că Ziua Europei în Republica Moldova este organizată de Delegația Uniunii Europene în cooperare cu Guvernul, primăria capitalei și cea din UTA Găgăuzia. La Comrat, festivitățile dedicate Zilei Europei vor avea loc și pe 17 mai și vor culmina cu un concert susținut de cântăreața ucraineană Jamala.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md