FOTO // Mircea Geoană, conferință publică în fața studenților de la USM: „Drumul spre aderare nu va fi ușor, dar R. Moldova nu trebuie să rateze această șansă. În UE este locul fiecăruia dintre voi”


Studenții și profesorii Facultății Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative (FRIȘPA) a Universității de Stat din Moldova (USM) au participat astăzi la o lecție de diplomație și pledoarie pentru integrarea R. Moldova la Uniunea Europeană, susținută de către secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, aflat într-o vizită la Chișinău.
Oficialul NATO a subliniat, în discursul său, că Alianța Atlanticului de Nord susține și respectă statutul de neutralitate al R. Moldova și a dat asigurări că, în prezent, amenințări militare la adresa republicii noastre nu există. De asemenea, în cadrul conferinței „NATO: Helping Moldova reach its European future”, Mircea Geoană a explicat rolul și scopul Alianței Atlanticului de Nord, care este asigurarea păcii, a stabilității și a securității.
Mircea Geoană a precizat că se află în R. Moldova nu pentru a încuraja republica noastră să adere la NATO, ci pentru a „face pledoarie pentru integrarea R. Moldova la marea familie europeană”. Secretarul general adjunct al NATO le-a vorbit studenților despre importanța lor în acest parcurs, menționând că tânără generație este deja europeană.
„Drumul spre aderare nu va fi ușor, dar R. Moldova nu trebuie să rateze această șansă. În UE este locul fiecăruia dintre voi”, a punctat secretarul general adjunct al NATO.
La final, oficialul a răspuns la întrebările studenților FRIȘPA și a încheiat cu un mesaj de încurajare pentru studenții Universității de Stat din Moldova.
„În această universitate de elită a R. Moldova și a Europei democratice, știu că acest mesaj va rezona și sper să vă dau un pic de curaj, pentru că inteligență și sofisticare deja aveți. Fiți ambițioși cu voi”, a încheiat Geoană.
Oficialul NATO a lăsat și un mesaj în Cartea de Onoare a USM: „Mă bucur să vizitez această instituție de excepție în R. Moldova. Sper și sunt convins că universitatea va deveni parte organiză a ecosistemului academic, cercetare și inovare din Europa și din întreaga lume liberă”.









































































