13:54:12 26.09.2017
Stiri

FOTO // „Gospodarul” Dodon a UMPLUT BECIUL de la Reședința de la Condrița. Cum arăta pivnița atunci când erau președinți Voronin și Mihai Ghimpu

Politică 27.07.2017 11:00 Vizualizări5183 Autor: Ziarul National
FOTO // „Gospodarul” Dodon a UMPLUT BECIUL de la Reședința de la Condrița. Cum arăta pivnița atunci când erau președinți Voronin și Mihai Ghimpu facebook

Președintele Igor Dodon își amenajează Reședința de la Condrița pe placul său, după ce foștii șefi de stat de după Vladimir Voronin nu prea s-au preocupat de asta. Ca un „gospodar” adevărat, acesta nu a uitat de beciul impunător de la Reședința prezidențială, pe care l-a umplut cu vin, dar și borcane. Șeful statului vrea să readucă la viața Reședința de la Condrița, așa cum era în timpul președintelui Voronin.

În ultima perioadă au fost aduse butoaie cu vin, o colecție impunătoare de sticle cu băuturi alese și, nu în ultimul rând, zeci de borcane cu tot felul de legume și carne conservate. Toate aceste borcane sunt aranjate cu grijă pe polițe, pe care președintele le-a arătat ieri, în cadrul unui tur de presă la Reședința prezidențială, jurnaliștilor din R. Moldova.

„Când am venit aici, nu era nimic în beci. Dar pentru că am spirit de gospodar, am adus câte ceva pe aici”, s-a lăudat Igor Dodon. Acesta spune că borcanele cu legume și carne ar fi fost făcute chiar de soția sa.

Președintele le-a arătat jurnaliștilor și curtea Reședinței, unde a fost amenajat un teren de joacă pentru copiii săi, dar a refuzat să le prezinte și interiorul casei. Reședința de la Condrița are o vilă de vară, o terasă cu grătar, un lac artificial, un beci, o ferma pentru porci și acareturi pentru păsări.

Și pe timpul președinției lui Vladimir Voronin Reședința arăta asemănător. Doar jurnaliștii ruși au avut posibilitatea să-i treacă pragul. Însă, la retragerea din funcţie, Vladimir Voronin a luat cu el de la Reşedinţa prezidenţială de la Condriţa caii, găinile, curcile, vaca şi viţelul, dar şi mobila din dormitorul prezidenţial.

Voronin a „curățat” și pivniţa Reşedinţei. A luat cu el aproape toate borcanele cu murături, gem, dar și sticlele de vin de colecţie. De asemenea, au fost luate şi maşinile de teren în care fostul preşedinte a pozat pentru jurnaliştii ruşi, dar şi chiuveta din baia dormitorului preşedintelui, în locul căreia a rămas doar gaura pentru scurgere din pardoseală şi ieşirile pentru robinete.

Atunci când a ajuns președinte interimar, Mihai Ghimpu a decis să le facă o excursie jurnaliștilor la reședința de la Condrița. Acesta nu a avut un contact foarte reușit cu această Reședință prezidențială, deoarece a fost tratat de personalul de acolo ca un intrus.

Într-o atitudine apropiată de ostilitate, personalul i-a explicat lui Ghimpu că în Reşedinţă nu există nimic cu ce şi-ar putea servi oaspeţii - pe cei aproximativ 25-30 de jurnaliştii - iar în cele peste două ore în care Ghimpu s-a aflat pe teritoriul Reşedinţei angajaţii nu au depus niciun efort pentru a face rost de plăcinte, ceai şi cafea, aşa cum îi rugase şeful statului.

Directorul interimar al complexului, Gheorghe Creţu, explica atunci că în fiecare coteţ erau ţinute câte 20-30 de păsări - găini, gâşte, curcani, prepeliţe şi aşa mai departe, iar în ţarcuri mai era un cal, porci, o vacă şi un viţel. Întrebat de Mihai Ghimpu unde sunt toate vietăţile, Gheorghe Creţu a spus că „toate au fost luate”.


„Şi, chiar aşa, Vladimir Voronin a plecat cu vaca şi viţelul?”, a ţinut să insiste Ghimpu. „Da, le-a luat pe toate”, a confirmat directorul interimar, citat atunci de unimedia.info.

Foto: privesc.eu

Foto: privesc.eu

Foto: privesc.eu

Foto: privesc.eu

Foto: privesc.eu

Foto: privesc.eu

Foto: Facebook/Igor Dodon

Foto: Facebook/Igor Dodon

Foto: Facebook/Igor Dodon

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Ion 27.07.2017 11:22

Nu ai meritat nimic din câte folosești...ai familie,copii fericiți,casă,iar pe noi ne-ai privat de toate astea...Blestemat să fii !

Tarnacop 27.07.2017 13:10

Mai multi pesmeti uscati, tov.prezident, o sa va prinda bine.

Pu Tarnacop 27.07.2017 13:38

E buna gluma! Dar să de Domnul (procuror!), că sărim la ajutor și-i vom câte un pesmete -doi !

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
25.09.2017 09:35 Nicolae Negru Maia Sandu, între Andrei Năstase și A...

22.09.2017 09:05 Nicolae Negru Republica orfană: Va fi lichidată fun...

20.09.2017 12:20 Nicolae Negru Lupul sătul al propagandei ruse și oa...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că UE trebuie să revizuiască Acordul de asociere și să suspende finanțarea R. Moldova, după aprobarea sistemului electoral mixt?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md