03:13:52 21.07.2024
Stiri

VIDEO // Cine sunt politicienii din R. Moldova care au venit la Ambasada Rusiei să sărbătorească cu vin și VODKA ziua națională a statului AGRESOR. Tauber: „Războiul a fost inițiat de Ucraina, SUA și UE”. Vasile Bolea, acuzat că pipăie jurnaliste

Actualitate 12.06.2024 12:37 Vizualizări3113 Autor: ZiarulNational
VIDEO // Cine sunt politicienii din R. Moldova care au venit la Ambasada Rusiei să sărbătorească cu vin și VODKA ziua națională a statului AGRESOR. Tauber: „Războiul a fost inițiat de Ucraina, SUA și UE”. Vasile Bolea, acuzat că pipăie jurnaliste


Zeci de politicieni proruși din R. Moldova, dar și din stânga Nistrului și-au făcut astăzi apariția la Ambasada Rusiei din Chișinău, pentru a sărbători ziua naționala a statului care a invadat militar Ucraina pe 24 februarie 2022. Proaspăt întoarsă din Federația Rusă, deputata Marina Tauber, apropiată condamnatului Ilan Șor, a afirmat în fața Ambasadei Moscobei că Rusia ar fi un stat „pașnic” și că războiul din Ucraina ar fi fost declanșat de Kiev, Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană.

Printre primii ajunși la recepția organizată de Ambasada Rusiei a fost deputatul Alexandr Nesterovschi, cercetat penal pentru finanțarea ilegală a unui partid politic. Acesta a vorbit doar în rusă și a justificat acțiunile Rusiei în Ucraina.

Pe rând, în sediul misiunii diplomatice au intrat Vasile Tarlev, bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, dar și deputații fostului Partid „Șor”, Reghina Apostolova, Denis Ulanov, Vadim Fotescu și Marina Tauber.

Tauber a venit la recepție având atârnată în piept medalia „Ordinul Prieteniei”, care i-a fost acordată recent de Vladimir Putin.

„Nu cred că Rusia este un stat agresor. În Ucraina se întâmplă ce s-a întâmplat și în alte state. Totul a pornit la ordinul SUA. Este o sărbătoare importantă pentru mine (ziua națională a Rusiei n.r.), pentru că avem o relație de prietenie. Peste 50 la sută din populația R. Moldova susține această prietenie”, a spus Tauber.

Întrebată dacă, în calitate de deputat, va cere retragerea trupelor ilegale ruse de pe teritoriul R. Moldova, Tauber a lăsat să se înțeleagă că Transnistria ar fi un stat separat: „Noi nu ne implicăm în afacerile altor state”.

Deputata nu a vrut să se pronunțe asupra bombardamentelor rusești care omoară zilnic în Ucraina copii, femei și bătrâni. „Dar de ce nu informați ce face Ucraina, SUA, UE? Războiul a fost inițiat de SUA. E vina Ucrainei, SUA, UE. Federația Rusă nu este stat agresor. Rusia ne-a ajutat mult. Cu ce? Am avut prețuri mici la gaz, la serviciile comunale, ne-am dezvoltat economic”, a spus Tauber.

Printre invitați s-a numărat și transfugul Vasile Bolea, devenit între timp persoană de încredere a fugarului Șor. Acesta a vrut să pară prietenos cu jurnaliștii prezenți în fața Ambasadei Rusiei și a pus mână pe o jurnalistă.

„Voi sărbători cu vin moldovenesc”, a spus zâmbind Bolea, evitând să spună cine a început războiul în Ucraina și de ce va „bea vin” cu reprezentanții unui stat agresor.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md