01:48:42 08.12.2023
Stiri

FOTO // Cine este cea de-a doua persoană ÎMPUȘCATĂ în această seară în incinta Aeroportului Internațional Chișinău. Agentul de securitate avea 40 de ani și era TATĂ a trei copii

Actualitate 30.06.2023 21:57 Vizualizări8898 Autor: Ziarul National
FOTO // Cine este cea de-a doua persoană ÎMPUȘCATĂ în această seară în incinta Aeroportului Internațional Chișinău. Agentul de securitate avea 40 de ani și era TATĂ a trei copii


A doua persoană împușcată mortal astăzi la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) este agentul de securitate Igor Ciofu.

Igor Ciofu avea 40 de ani și era tată a trei copii.

,,Cu adâncă durere în suflet anunțăm despre decesul tragic al colegului nostru, Igor Ciofu, aflat la datorie pentru a asigura securitatea și integritatea pasagerilor Aeroportului Internațional Chișinău.

Întregul colectiv al aeroportului e alături de familia îndurerată a colegului nostru. Exprimăm sincere condoleanțe şi susținere familiei îndoliate și prietenilor în aceste momente dificile.

Inspectorul de securitate, Ciofu Igor, avea doar 40 de ani, un tată iubitor a trei copii. Activa în serviciul de securitate al aeroportului din 2022, fiind ofițer pensionat din cadrul SPPS.

Tragicul eveniment a dus în neființă și pe colegul nostru de la Poliția de Frontieră, domnul Serghei Muntean. Colectivul ÎS „Aeroportul Internațional Chișinău” vine cu un mesaj de condoleanțe familiei, prietenilor și colegilor domnului Muntean Serghei", se arată într-un comunicat al AIC.

Citește și: UPDATE, VIDEO // Teroristul, care ar avea și cetățenia Rusiei, spitalizat în stare gravă. Teroare pe AIC. Două persoane, inclusiv un POLIȚIST de frontieră, ÎMPUȘCATE de un cetățean străin. Cine este PISTOLARUL și de ce a recurs la acest act TERORIST

Două persoane au fost ucise astăzi în incinta Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) de către un cetățean străin, căruia orgenele de drept i-au interzis accesul în R. Moldova din motive de securitate.

Citește și: VIDEO // Șeful Inspectoratului General de Poliție prezintă PRIMELE detalii despre autorul actului TERORIST de pe AIC, care s-a soldat cu ÎMPUȘCAREA a două persoane. La AIC a venit și premierul Recean

Una dintre victime este polițistul de frontieră Serghei Muntean, originar din Ștefan Vodă, și a doua - Igor Ciofu, angajat în paza AIC. O a treia victimă, un pasager, a fost rănită.

Autorul crimei, potrivit premierului Dorin Recean, este un cetățean al Tadjikistanului în vâstă de 43 de ani. Acesta a tras cel puțin cinci focuri de armă asupra oamenilor legii. Atacatorul a reușit să ia arma polițistului de frontieră.

El a fost rănit ulterior de către oamenii legii și se află în stare gravă la un spital din Chișinău.

Agresorul va fi tras la răspundere de instituțiile de aplicare a legii, care au deschis dosar penal pentru act terorist săvârșit prin omorul mai multor persoane. Cercetarea este deja declanșată de către Procuratura Generală.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md