23:46:15 01.03.2024
Stiri

UPDATE, VIDEO // Teroristul, care ar avea și cetățenia Rusiei, spitalizat în stare gravă. Teroare pe AIC. Două persoane, inclusiv un POLIȚIST de frontieră, ÎMPUȘCATE de un cetățean străin. Cine este PISTOLARUL și de ce a recurs la acest act TERORIST

Actualitate 30.06.2023 19:38 Vizualizări4845 Autor: Ziarul National
UPDATE, VIDEO // Teroristul, care ar avea și cetățenia Rusiei, spitalizat în stare gravă. Teroare pe AIC. Două persoane, inclusiv un POLIȚIST de frontieră, ÎMPUȘCATE de un cetățean străin. Cine este PISTOLARUL și de ce a recurs la acest act TERORIST


UPDATE // Atacatorul de la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), cel care a ucis cu sânge rece două persoane - un polițist de frontieră și un angajat din paza AIC, se află în stare gravă la spital, sub supravegherea Poliției, a informat procurorul general interimar, Ion Munteanu.

Acesta a ajuns la Chișinău cu un avion ce venea de la Istanbul.Două persoane au fost ucise astăzi în incinta Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) de către un cetățean străin, căruia orgenele de drept i-au interzis accesul în R. Moldova din motive de securitate națională.

Printre victime se numnără polițistul de frontieră Serghei Muntean, originar din Ștefan Vodă, dar și o persoană din paza AIC. O a treia victimă, un pasager, a fost rănită.

Autorul crimei, potrivit premierului Dorin Recean, este un cetățean al Tadjikistanului în vâstă de 43 de ani. Acesta a tras cel puțin cinci focuri de armă asupra oamenilor legii.Serghei Muntean, polițistul de frontieră care ar fi fost împușcat de terorist


,,Mascații din cadrul Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger” au reușit să anihileze agresorul. În acest moment, pericolul a fost înlăturat. Agresorul a fost rănit și primește îngrijiri medicale”, a comunicat vineri-seară Poliția de Frontieră.

Premierul Dorin Recean a oferit mai multe detalii despre terorist.

„Unui cetățean din Tadjikistan de 43 de ani i-a fost interzisă intrarea în R. Moldova din considerente de securitate. În timpul însoțirii sale către zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară, cu arma sustrasă de la un angajat al Poliției de Frontieră. O altă persoană – pasager – a fost rănită și se află în îngrijirea medicilor. BPDS „Fulger” a reținut atacatorul. Instituțiile statului au crescut nivelul de mobilizare pentru asigurarea securității și ordinii publice”, a comunicat Recean.

Președinta Maia Sandu a transmis condoleanțe familiilor victimelor, afirmând că este ,,o zi tristă".

„Azi la Aeroport a avut loc un incident grav în care un cetățean străin, ce a primit refuz de intrare în țară de la autoritățile R. Moldova, a împușcat mortal două persoane - un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară. Transmitem sincere condoleanțe familiilor și rudelor îndoliate - pierderea celor dragi este o durere nemărginită pentru familii. Este o zi tristă pentru noi toți. Instituțiile statului sunt în alertă sporită, poliția și organele de forță sunt mobilizate pe tot teritoriul R. Moldova”, a precizat Sandu.

Agresorul va fi tras la răspundere de instituțiile de aplicare a legii, care au deschis dosar penal pentru act terorist săvârșit prin omorul mai multor persoane. Cercetarea este deja declanșată de către Procuratura Generală.

Activitatea comercială și regimul zborurilor la Aeroportul Internațional Chișinău au fost întrerupte.Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md