06:48:40 19.06.2024
Stiri

​Fostul șef al diplomației de la Chișinău, despre referendumul pentru integrare europeană din 20 octombrie: „Este esențial ca fiecare cetățean ce își dorește o Moldovă pașnică și liberă să înțeleagă că acest referendum ne aparține nouă, tuturor”

Actualitate 17.05.2024 14:59 Vizualizări1526 Autor: Ziarul National
 ​Fostul șef al diplomației de la Chișinău, despre referendumul pentru integrare europeană din 20 octombrie: „Este esențial ca fiecare cetățean ce își dorește o Moldovă pașnică și liberă să înțeleagă că acest referendum ne aparține nouă, tuturor”


Referendumul pentru integrare europeană, care va avea loc pe 20 octombrie curent, nu este al vreunui politician sau partid politic, ci al tuturor cetățenilor care își doresc „o Moldovă pașnică, democratică și liberă”, declară fostul vicepremier și ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

Fostul șef al diplomației de la Chișinău, în timpul mandatului căruia R. Moldova a obținut statutul de candidat pentru aderare la UE, susține că, pe 20 octombrie curent, va fi „momentul să demonstrăm că viitorul R. Moldova este în mâinile noastre și că putem construi, împreună, o țară puternică și prosperă”.

„În ciuda numeroaselor discuții privind pregătirea și lansarea acestui exercițiu democratic, cred că este esențial ca fiecare cetățean care își dorește o Moldovă pașnică, democratică și liberă să înțeleagă că acest Referendum ne aparține nouă, tuturor. Nu este referendumul unui sau altui politician, sau partid politic, ci al fiecărui agricultor, artist, artizan, profesor, medic, scriitor, jurnalist, angajat în sectorul public, și profesionist din toate domeniile. Este referendumul tuturor generațiilor, de la cei care au trăit în perioada sovietică până la cei care încă nu pot vota, dar visează la o țară integrată pe deplin în familia europeană. Acesta este momentul să demonstrăm că viitorul R. Moldova este în mâinile noastre și că putem construi, împreună, o țară puternică și prosperă!”, a scris Nicu Popescu pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că Parlamentul a stabilit joi, 16 mai, că alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional vor avea loc în aceeași zi - pe 20 octombrie 2024.

Cetățenii vor fi întrebați la plebiscit dacă „susțin modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.

Referendumul va fi organizat la inițiativa președintei Maia Sandu, iar inițiativa de revizuire a Constituției Republicii Moldova, semnată de 46 de deputați, a fost avizată de Curtea Constituțională.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md