04:07:57 02.07.2022
Stiri

Fostul director SIS, în arest la DOMICILIU. Procurorii au contestat decizia și-l vor pe Vasile Botnari, cercetat penal pentru ÎMBOGĂȚIRE ilicită, în PENITENCIAR

Actualitate 22.06.2022 15:46 Vizualizări1196 Autor: Ziarul National
Fostul director SIS, în arest la DOMICILIU. Procurorii au contestat decizia și-l vor pe Vasile Botnari, cercetat penal pentru ÎMBOGĂȚIRE ilicită, în PENITENCIAR


Judecători Chișinău, sediul Ciocana, a decis pe 20 iunie curent ca fostul director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari, vizat într-o cauză penală pentru îmbogățire ilicită, să fie plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Procurorii nu sunt de acord cu această decizie și au contestat-o astăzi la Curtea de Apel Chișinău.

Prin recursul înaintat, procurorii anticorupție solicită prelungirea măsurii preventive sub formă de arestare preventivă pe un termen de 30 de zile aplicată în privința ex-directorului SIS.

Procurorii și-au motivat recursul prin netemeinicia deciziei instanței de judecată.

„La eliberarea mandatului de arestare la domiciliu în privința persoanei vizate, instanța de judecată nu a oferit o apreciere corespunzătoare argumentelor aduse de către procuror cum ar fi: riscul ingerinței învinuitului în cursul normal al efectuării justiției, influențarea și exercitarea de presiuni asupra martorilor care nu au fost încă audiați, nimicirea și deteriorarea probelor, întrucât urmărirea penală încă se află în plină desfășurare”, precizează Procuratura Anticorupție.

Ex-directorul SIS este bănuit că, în perioada anilor 2014-2019, deținând mai multe funcții de demnitate publică, în scopul de a-și ascunde veniturile pe care nu le putea justifica în mod legal, a pus în aplicare un plan infracțional ce consta în procurarea pentru sine a unor bunuri mobile și imobile prin intermediul unor persoane interpuse și înscrierea fictivă a dreptului de proprietate pe numele rudelor sau a persoanelor de încredere.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.07.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre sancțiuni

27.06.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Noua Românie mare” ...

24.06.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // În epicentrul bătăli...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md