04:40:28 02.07.2022
Stiri

Fosta mână dreaptă a lui Stoianoglo, dată pe mâna judecătorilor: Ruslan Popov este învinuit de ÎMBOGĂȚIRE ilicită și opt FALSURI în declarațiile sale de avere

Actualitate 21.06.2022 18:17 Vizualizări6005 Autor: Ziarul National
Fosta mână dreaptă a lui Stoianoglo, dată pe mâna judecătorilor: Ruslan Popov este învinuit de ÎMBOGĂȚIRE ilicită și opt FALSURI în declarațiile sale de avere


Dosarul pe numele lui Ruslan Popov, ex-adjunctul procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, învinuit de îmbogățire ilicită și opt episoade de fals în declarația de avere, a fos trimis astăzi magistraților de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, pentru examinare în fond.

Procuratura Anticorupție anunță că urmărirea penală a fost finalizată pe 27 mai, iar fostului procuror și complicilor acestuia le-a fost oferită posibilitatea de a face cunoștință cu materialele dosarului.

Aceeași sursă precizează că învinuiții au solicitat scanarea tuturor celor 39 de volume conținute în acest dosar voluminos și au formulat mai multe cereri și demersuri pentru completarea urmăririi penale.

Acuzatorii au acumulat probe potrivit cărora, deși era persoană cu funcție de demnitate publică, a obținut, în perioada anilor 2014 - 2019, în complicitate cu rudele sale, precum și cu administratorul unei companii private, venituri de 7 795 894 de lei, pe când suma totală a cheltuielilor acestora în aceeași perioadă a constituit 11 064 173,39 de lei, fiind constatată o diferență totală de 3 268 278,55 de lei între veniturile și cheltuielile acestora.

Ruslan Popov este învinuit că a deținut și deține personal și prin intermediul rudelor sale apropiate bunuri valoarea cărora depășește substanțial mijloacele dobândite. Potrivit procurorilor, aceste bunuri nu aveau cum să fie obținute licit.

La demersul procurorilor anticorupție, cu autorizarea judecătorului de instrucție, au fost puse sub sechestru, în scopul asigurării unei eventuale confiscări speciale, un teren agricol în sumă de 210 946 de lei și o construcție agricolă, un depozit frigorific în sumă totală de 6 038 142 de lei, al căror beneficiar efectiv ar fi Popov.

Ruslan Popov a fost suspendat din funcția de adjunct al procurorului general în decembrie 2021, după ce a fost pornită o urmărire penală în privința lui Alexandr Stoianoglo, suspendat din funcție mai devreme.

Fostul procuror se află sub control juduciar și pledează nevinovat.

Anterior, Procuratura Anticorupție a anunțat că Popov mai este vizat într-o altă cauză penală pornită recent pe faptul spălării banilor, aflate în prezent la etapa de urmărire penală.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.07.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre sancțiuni

27.06.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Noua Românie mare” ...

24.06.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // În epicentrul bătăli...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md