18:16:53 20.01.2019
 
Stiri

Fond pentru dezvoltarea economică și socială a Republicii Moldova, cu banii DIASPOREI

Moldovenii în lume 18.06.2018 12:26 Vizualizări2935 Autor: Ziarul National
Fond pentru dezvoltarea economică și socială a Republicii Moldova, cu banii DIASPOREI
Comunitatea moldovenilor din Marea Britanie propune crearea unui Fond pentru dezvoltarea economică și socială a Republicii Moldova cu atragerea fondurilor diasporei și ale altor investitori.

Propunerea a fost înaintateă de reprezentanții comunității moldovenilor din Marea Britanie în cadrul întrevederii de ieri-seară, la Londra, cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, aflat într-o vizită de lucru în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în perioada 17 – 20 iunie curent.

MAEIE transmite că, în opinia membrilor diasporei, prin intermediul unui asemenea Fond, care ar fi monitorizat de membrii comunităților din afara țării, va fi creat un mecanism eficient de implementare a diferitor proiecte investiționale, gestionare a fondurilor, precum și implicare activă a conaționalilor în procesele social-economice din republică.

Drept exemplu a fost prezentată activitatea organizației britanice de caritate MAD-Aid, constituită și condusă de conaționala noastră Victoria Dunford, stabilită de câțiva ani în Marea Britanie, care contribuie la ameliorarea standardelor de îngrijire medicală și a calităţii vieţii pentru persoane cu dezabilități fizice care locuiesc în zona rurală a Republicii Moldova, precum şi la ameliorarea condiţiilor de instruire a copiilor cu dezabilități.

Ministrul Ulianovschi a susținut ideea conaționalilor, înaintând propunerea ca această inițiativă, precum și multe altele, care vizează implicarea diasporei în viața Republicii Moldova, să fie discutată în cadrul „Zilelor Diasporei”, care se vor desfășura în perioada 17-19 august, la Chișinău, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova.

Aceeași sursă transmite că moldovenii de la Londra i-au adresat ministrului Tudor Ulianovschi mai multe întrebări legate de organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare, reieșind din experiența ultimului scrutin, când mulți cetățeni nu au reușit să-și exprime votul. Șeful diplomației moldovenești a comunicat că deja au fost întreprinse un șir de măsuri în direcția respectivă de instituțiile statului pentru a îmbunătăți acest proces, dar a îndemnat conaționalii să utilizeze platforma www.înregistrare.cec.md, deschisă de Comisia Electorală Centrală, pentru a estima cifra de posibili participanți la scrutin în cea sau altă țară, în scopul organizării cât mai eficiente a alegerilor.
Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md