20:31:24 21.07.2024
Stiri

Film moldo-american, lansat la Chișinău: Peste 100 de actori moldoveni și o echipă mixtă de cineaști din R. Moldova și România, într-o peliculă bazată pe fapte reale

Actualitate 24.06.2024 11:14 Vizualizări2188 Autor: Ziarul National
Film moldo-american, lansat la Chișinău: Peste 100 de actori moldoveni și o echipă mixtă de cineaști din R. Moldova și România, într-o peliculă bazată pe fapte reale


Filmul „Ștampila”, prima coproducție moldo-americană, va fi lansat în această săptămână la Chișinău, iar publicul larg îl va putea viziona în cinematografe începând cu data de 4 iulie curent.

Ștampila este o comedie dramatică, inspirată din fapte reale, care readuce pe ecran, într-o manieră ușor ironică, realitatea moldovenească de mai ieri - furt de miliarde, politicieni corupți, dezmăț al puterii.

„Olga, un om al sistemului, o femeie puternică, marcată de un trecut dramatic, decide să distrugă acest sistem din interior. O confruntare deloc simplă, căci pe lângă birocrații corupți și polițiști vânduți, în spatele evenimentelor se află și un consultant din America plătit cu bani grei de oligarhi”, anunță producătorii peliculei.


Filmările pentru „Ștampila” au avut loc în R. Moldova, în iarna anului 2018.

„Prima coproducție moldo-americană este un tandem între Budova Film (US) și Brio Studio (MD), producători - Neil Irwin și David Larson, producător executiv -Valentina Iusuphodjaev. Scenariul filmului a fost inspirat din fapte reale și bazat pe povestea Marianei Irwin (Moldova). Este debutul regizoral al lui David Larson, cu participarea a peste 100 de actori moldoveni și o echipă mixtă de cineaști din R. Moldova și România. Directorul de imagine a filmului este japonezul de origine coreeana - Sung Rae Cho, cunoscut pentru „Jack Ryan”, „Iron Man 2”, „Limitless”, „The enemy within” si multe alte capodopere vizuale”, se arată într-un comunicat de presă al producătorilor peliculei.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md