11:32:01 24.01.2018
Stiri

Festivalurile de la București ar putea fi EXTINSE la Chișinău și invers: Înțelegere Ioniță-Babuc

Știri 07.09.2017 12:19 Vizualizări646 Autor: Ziarul National
Festivalurile de la București ar putea fi EXTINSE la Chișinău și invers: Înțelegere Ioniță-Babuc

Unele festivaluri de la București ar putea fi extinse la Chișinău, iar cele din R. Moldova - în România. La această înțelegere au ajuns Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, și ministra Educației, Culturii și Cercetării de la Chișinău, Monica Babuc, în cadrul unei întrevederi pe care au avut-o zilele trecute.

Este vorba, în special, de evenimente culturale de anvergură cum ar fi Festivalul Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor” - la București, și Festivalul „George Enescu” – la Chișinău.

Un comunicat de presă al Ambasadei României în R. Moldova arată că Ambasadorul Daniel Ioniță a apreciat intenția autorităților din Republica Moldova de a apela la expertiza instituțiilor de profil din România în vederea înființării unui muzeu al populației evreiești din Republica Moldova.

Ambasadorul Daniel Ioniță a apreciat nivelul și intensitatea colaborării bilaterale pe palierele cultură, educație și cercetare și și-a exprimat încrederea în continuarea într-un ritm la fel de susținut a activităților comune, asigurând de disponibilitatea și de implicarea plenară a României în aceste proiecte. Demnitarul român a menționat, în context, interesul sporit al publicului pentru evenimente precum Salonul de Carte Bookfest și Reuniunea Teatrelor Naționale.

Ministrul Monica Babuc a reiterat apreciere pentru intensa colaborare bilaterală, menționând sprijinul acordat de către Guvernul României pentru dezvoltarea domeniilor gestionate de către noul Minister al Educației, Culturii și Cercetării. Referitor la cooperarea în sfera educației, cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii privind funcționarea sistemelor de învățământ superior și de cercetare din Republica Moldova și România, referindu-se la implementarea proiectelor de studiere a limbii române de către etniile prezente pe teritoriul Republicii Moldova.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
23.01.2018 14:00 Ziarul National Octavian Țâcu // Ce ar spune Machiave...

22.01.2018 08:50 Nicolae Negru Va îndrăzni mielul moldav să tragă de...

19.01.2018 09:10 Nicolae Negru De ce Alexandru Tănase nu are încrede...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md