19:10:58 03.07.2020
 
Stiri

FBI avertizează: Rusia intenţionează să influenţeze rezultatul scrutinului prezidenţial din SUA

Știri 24.07.2019 09:00 Vizualizări848 Autor: Ziarul National
FBI avertizează: Rusia intenţionează să influenţeze rezultatul scrutinului prezidenţial din SUA


Rusia este determinată să influenţeze rezultatul scrutinului prezidenţial programat în Statele Unite în anul 2020 în pofida sancţiunilor şi altor eforturi de contracarare a acţiunilor de acest tip, a avertizat marţi Christopher Wray, directorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI).

„În mod absolut, ruşii intenţionează să încerce să se implice în alegerile noastre”, a declarat Christopher Wray în cursul unei audieri în Comisia pentru Afaceri Judiciare a Senatului american.

Întrebat de senatorul Lindsey Graham dacă eforturile de până acum nu au reuşit să oprească interferenţele electorale ruse, directorul FBI a precizat, conform agenţiei Reuters: „Până nu se vor opri, opinia mea este că nu au fost contracaraţi suficient”.

Donald Trump, preşedintele SUA, a părut să glumească recent despre ingerinţele electorale ruse în scrutinul prezidenţial din 2016. În cursul unei întrevederi pe care a avut-o de curând cu preşedintele rus Vladimir Putin, Donald Trump a fost întrebat de jurnalişti dacă a abordat problema ingerinţelor ruse. Donald Trump i-a spus râzând liderului rus: „Nu mai interveniţi în alegerile noastre, vă rog!”.

Senatoarea Amy Klobuchar, care aspiră să reprezinte Partidul Democrat în scrutinul prezidenţial din 2020, l-a întrebat pe directorul FBI dacă a discutat problema ingerinţelor ruse cu Donald Trump.

„Am avut o serie de întrevederi cu alte persoane, în cadrul Consiliului prezidenţial pentru Siguranţă Naţională” pentru a discuta eforturile ruse de interferenţă în alegeri, a răspuns Christopher Wray.

Serviciile secrete americane au concluzionat că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial desfăşurat în SUA în anul 2016 în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental. „Eforturile Rusiei de a influenţa scrutinul prezidenţial american reprezintă cea mai recentă expresie a dorinţei pe care Moscova o are de mult timp de a submina ordinea liberal-democratică occidentală promovată de Statele Unite; activităţile Rusiei demonstrează o escaladare semnificativă din punctul de vedere al modului direct de acţiune, al intensităţii şi scopului eforturilor, comparativ cu operaţiunile anterioare”, se arată în versiunea declasificată a Raportul de evaluare elaborat de Comunitatea serviciilor de informaţii din SUA.

„Principala concluzie este că preşedintele Vladimir Putin a ordonat o campanie de influenţare a scrutinului prezidenţial desfăşurat în SUA în 2016. Scopurile Rusiei au fost subminarea încrederii publice în procesul democratic american, denigrarea candidatului Hillary Clinton, compromiterea capacităţii sale de a fi aleasă şi afectarea eventualului mandat prezidenţial. Vladimir Putin şi Administraţia de la Moscova au dezvoltat o preferinţă clară pentru republicanul Donald Trump. Vladimir Putin şi Administraţia Rusiei au încercat să crească şansele electorale ale lui Donald Trump prin discreditarea lui Hillary Clinton şi prezentarea candidatei democrate în mod nefavorabil. Toate cele trei agenţii de informaţii americane sunt de acord cu această concluzie. Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) şi Biroul Federal de Investigaţii (FBI) au mare încredere în această concluzie; Agenţia pentru Siguranţa Naţională (NSA) are o încredere moderată în această concluzie”, a subliniat raportul.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

01.07.2020 13:56 Ziarul National Vasile Nedelciuc: OPRIȚI CĂRUȚAȘUL

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md