18:37:32 26.05.2018
 
Stiri

Facebook a recunoscut că face rău sănătății mentale

Știri 08.01.2018 17:04 Vizualizări965 Autor: Ziarul National
Facebook a recunoscut că face rău sănătății mentale sursa: eva.ro

Facebook, într-un moment de transparență surprinzătoare, a recunoscut că site-ul face rău sănătății mentale a oamenilor. Câțiva cercetători ai rețelei sociale au declarat că citirea News Feed-ului prea des îi face pe oameni să se simtă prost în raport cu propria persoană.

Ce impact are Facebook asupra sănătății mentale?

O postare de pe Facebook scrisă de directorul de cercetare David Ginsberg și cercetătoarea Moira Burke a subliniat potențialele daune ale utilizării platformei sociale. În general, atunci când oamenii petrec mult timp consumând pasiv informații, citind, dar nu interacționând cu oamenii, aceștia raportează că se simt mai rău ulterior.

Postarea a citat mai multe studii academice de la diferite universități, care arată că utilizatorii au raportat o stare de sănătate mentală mai slabă decât media, pe baza numărului de linkuri de pe Facebook pe care le-au accesat sau a numărului de minute pe care le-au petrecut în News Feed, fără a interacționa cu ceilalți utilizatori online.

Pe cât de contraintuitiv pare, angajații de la Facebook le recomandă utilizatorilor să nu petreacă foarte mult timp consumând conținut pe platforma lor.

Ca posibilă soluție, postarea a declarat că Facebook lucrează pentru a face site-ul mai eficient pentru interacțiunea socială, dând mai puțină importanță petrecerii unor perioade lungi de timp.

Aceștia au recomandat ca utilizatorii să interacționeze activ între ei, nu să fie consumatori pasivi.

Conform echipei Facebook, platforma a fost făcută pentru a conecta oamenii, încă de la început, când le reamintea utilizatorilor zilele de naștere ale prietenilor, până la amintirile care sunt scoase în evidență de site. Au fost enumerate și câteva caracteristici care se crede că vor ajuta oamenii să gestioneze mai eficient utilizările Facebook, cum ar fi un instrument care să limiteze ceea ce vezi de la fostul iubit, abilitatea de a ascunde postările anumitor utilizatori timp de 30 de zile și instrumente de prevenire a sinuciderilor.

Sursa: eva.ro

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.05.2018 09:04 Nicolae Negru Impasul și marea hodorogeală

21.05.2018 09:19 Nicolae Negru Iluzii și deziluzii electorale

18.05.2018 09:19 Nicolae Negru Paradoxuri electorale sau cu cine votăm

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md