06:27:42 13.08.2022
Stiri

Veste bună de la Bruxelles pentru moldoveni! Eliminarea vizelor pentru țările UE, tot mai aproape!

Politică 27.11.2013 14:15 Vizualizări2511 Autor: Tatiana Scutaru


Veste bună de la Bruxelles pentru moldoveni! Eliminarea vizelor pentru țările UE, tot mai aproape! Sursa: www.gais.se

Comisia Europeană a propus, astăzi, liberalizarea regimului de vize în zona Schengen pentru moldovenii care dețin pașapoarte biometrice. Propunerea a venit după ce Republica Moldova a respectat toate obiectivele de referință din Planul de acțiune pentru liberalizarea regimului de vize.

„Sunt încântată să propun abolirea regimului de vize pentru cetățenii Republicii Moldova, care dețin un pașaport biometric. Țin să felicit autoritățile moldovenești pentru eforturile pe care le-au depus în a implementa reformele și pentru realizările frumoase pe care le-au obținut. Posibilitatea de a călători în Uniunea Europeană (UE) fără vize va facilita contactul „de la om la om” și va consolida legăturile de afaceri și socio-culturale între UE și Republica Moldova. Îmi exprim speranța că ceilalți membri ai Parteneriatului Estic care își doresc un regim liberalizat de vize în Uniunea Europeană vor continua să depună eforturi pentru a realiza acest obiectiv”, a declarat Cecilia Malmström, Comisarul european pentru Afaceri Interne.

Și Comisarul Štefan Füle, responsabil pentru politicile de vecinătate, și-a exprimat aprecierea pentru eforturile depuse: „Sunt încântat că am făcut această propunere în ajunul Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, unde planificăm să parafăm Acordul de Asociere al R. Moldova cu UE. Acestea sunt repere importante pe drumul Republicii Moldova la o asociere politică și integrare economică mai strânsă cu Europa și cele care vor aduce beneficii concrete pentru cetățenii Republicii Moldova”, a spus Fule.

Propunerea de a elimina obligativitatea vizelor pentru cetățenii moldoveni care au pașaport biometric va fi discutată de către Parlamentul European. Comisia Europeană speră la un acord între co-legislatori, înainte de sfârșitul actualei legislaturi a Parlamentului European.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md