09:19:39 07.07.2020
 
Stiri

Efectele muzicii clasice asupra stării de sănătate

Știri 03.12.2019 10:12 Vizualizări1088 Autor: Ziarul National
Efectele muzicii clasice asupra stării de sănătate


Pe parcursul anilor au fost făcute mai multe studii despre legătura dintre muzica clasică și starea de sănătate a pacienților. Acestea au confirmat faptul că muzica clasică are efecte pozitive asupra sănătății mintale, fizice și emoționale.

Ați auzit despre Efectul Mozzart? Această definiție a apărut în urma cercetării publicate în anul 1993, în care autorii Rauscher, Shaw, și Ky susțin ideea că muzica clasică ajută la creșterea performanțelor. În cadrul experimentului au participat trei grupui de studenți, cărora li s-au oferit întrebări de test IQ. Primul grup, însă, a ascultat înainte de test, timp de 10 minute, o sonată la pian a lui Mozzart. Persoanele care au ascultat această sonata, au avut rezultate mai bune, concluzionându-se că muzica clasică sporește performanța mentală.

Care pot fi efectele muzicii clasice asupra stresului? Un studiu din New York a examinat modul în care muzica influențează pacienții chirurgicali. Patruzeci de pacienți cu cataractă, cu o vârstă medie de 74 de ani, s-au oferit drept voluntari pentru acest experiment. Jumătate dintre ei au fost repartizați la întâmplare pentru a primi îngrijiri obișnuite, ceilalți au primit aceeași îngrijire, dar au ascultat și muzică în timpul și imediat după operații. Cei care au avut posibilitatea să asculte muzică, au raportat că s-au simțit calmi și bine în timpul operației, în comparație cu ceilalți pacienți.

În perioada anilor 1994 - 1999 au fost făcute patru studii despre terapia muzicală și modul în care aceasta reduce simptomele depresiei. În anul 2006, 60 de adulți au participat la un studiu pentru a vedea care sunt efectele muzicii clasice asupra persoanelor cu dureri cronice. S-a concluzionat, că muzica poate reduce durerea, depresia și dizabilitatea. Deasemenea, muzica clasică îmbunătățește calitatea somnului și oferă o stare de relaxare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md