05:53:59 29.07.2021
 
Stiri

EDITORIAL // Ghimpu „cel Onest și Incoruptibil”

Important 19.05.2013 13:45 Vizualizări2789 Autor: Victor Ciobanu
EDITORIAL // Ghimpu „cel Onest și Incoruptibil”


Iată că Ghimpu, „cel mai onest și incoruptibil” din toți moldovenii, ne promite noi dezvăluiri-bombă. Despre cine? Desigur, despre Filat. E și o vendetă personală a lui Ghimpu, pentru că a nimerit în opoziție. Dar nu numai atât.

De vreo doi ani încoace, PL a devenit, de fapt, o filială a PD. Mai exact, a corporației păpușarului, pentru că și PD este doar o filială.  Provizorie. Cercetătorii în politologie se vor convinge de acest fapt, urmărind cum a votat PL în tot acest răstimp.

Iată că Ghimpu este scos din nou la rampă. Trimis pe linia întâi.  Pentru că acolo se trimite carnea de tun. Iar păpușarul va rămâne în umbră. Ghimpu poate fi și sacrificat.  De ăsta nu ți-i jale.  El este scos și băgat în fața camerelor ori de câte ori păpușarul are nevoie. Iar acum are nevoie. Stringentă. Ne-a spus-o prin alt sergent de-al său – Zumbreanu, care ne-a promis o săptămână fierbinte. Adică cu dosare deschise tuturor miniștrilor și deputaților PLDM. Dar mai ales – lui Filat.  De ce? Pentru că acesta a refuzat să „negocieze constructiv”, adică să dea PG și CNA pe mâna păpușarului.

Și pentru că Filat, chiar și cu dosar deschis, nu vrea să fie „constructiv”, acesta trebuie convins. Adică – arestat.  Dar pentru asta mai întâi trebuie pregătită opinia publică. Și fiindcă se cunoaște că CNA fabrică dosare doar la comandă (autosesizându-se din site-urile păpușarului și ignorând Curtea de la Londra), mâine va apare Ghimpu.

Ghimpu cel Onest și Incoruptibil

 • Ghimpu, implicat în Afacerea „Parstar Petrol”, firma din Cimişlia, afiliată EUROSIM-ului marelui liberal, care vinde cu titlu exclusiv carburanții întreprinderilor municipale și ÎS „Calea Ferată”. Cifra de afaceri e de sute de milioane de lei.

 • Ghimpu, care prin ministrul Șalaru a ras statul de peste 1 mlrd. euro de la donatorii externi și încă de câte 1,2 mlrd. lei anual din fondul rutier, destinate reparării drumurilor. Pentru că astea nu-s drumuri, dar direcții.

  • Ghimpu, care a primit 70 mii EURO, de la un businessman italian pentru campania electorală a PL din 2010, prin senatorul român Viorel Badea. În schimb, Ghimpu trebuia să asigure condiții favorabile la licitațiile de reparație a drumurilor. http://omg.md/ru/110262

  • Ghimpu, care prin nepotul său l-a concediat pe șeful direcției de la primăria capitalei și a instalat acolo un om de-al păpușarului (deportat din Italia și având o dublă identitate!), ca să gestioneze „eficient” un credit de 22 mln. euro de la BERD pentru reconstrucția drumurilor. Iar creditul precedent de 10 mln. euro a fost contractat de primărie de la firma „Turbine Real Estate Holdings”, care aparține avocatului păpușarului pre nume Gurviț. http://omg.md/ru/110260 

  • Ghimpu, despre care o agenție de știri afirmă că și-a procurat apartament de elită, de 200.000 de euro, fără a-l declara, că ar mai avea și o casă de lux într-un cartier de elită din București și căruia Șalaru i-ar fi procurat un Mercedes clasa lux.

  • Ghimpu care, zice lumea, că ar controla importul apei minerale „Borsec” și „Dorna”.

  • etc.
Acuma acest măscărici al politicii moldave, un tip foarte apreciat de anumiți analiști pentru „sinceritate și onestitate”, ne promite dezvăluiri-bombă. Problema e că, înainte de a veni cu acuzații, ar trebui mai întâi să ne răspundă la întrebările de mai sus. Nu de alta, dar „planează suspiciuni”, vorba CC…

 
Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.07.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Jocul cifrelor și al...

23.07.2021 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica României în...

20.07.2021 15:37 Ziarul National George Damian // Adio, Basarabia! Ren...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că trebuie să fie viitorul prim-ministru al R. Moldova, după victoria PAS din alegerile parlamentare anticipate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md