11:44:32 24.05.2022
Stiri

Echipamente medicale de protecție, în valoare de 2,5 milioane de euro, donate R. Moldova de către Guvernul Olandei

Actualitate 18.01.2022 13:25 Vizualizări806 Autor: Ziarul National
Echipamente medicale de protecție, în valoare de 2,5 milioane de euro, donate R. Moldova de către Guvernul Olandei


Guvernul Olandei a donat Republicii Moldova un lot de echipamente de protecție și dezinfectant împotriva COVID-19, în valoare de peste 2,5 milioane de euro.

Lotul, care a ajuns astăzi la Bălți cu suportul Fundației de caritate „Max face posibilul”, include peste 62 de mii perechi de ochelari, 62 de mii de litri de dezinfectant, peste 571 de mii de costume de protecție, 586 de mii de perechi de mănuși, 585 de mii de măști simple și tot atâtea măști respiratoare.

Echipamentele vor fi distribuite în toate spitalele și centrele de sănătate sau de plasament din R. Moldova.

„Prin donația din partea Ministerului Sănătății, Bunăstării și Sportului din Olanda, putem oferi ochelari de protecție, mănuși, halate, măști și dezinfectant pentru sute de angajați din domeniul sănătății al Republicii Moldova. Ca și în Țările de Jos, rata de infecție este foarte mare în R. Moldova. Astfel, ne vom asigura că resursele oferite pentru stoparea pandemiei sunt distribuite corespunzător”, a spus Jan Slagter, președintele Fundației de caritate „Max face posibilul”, care a acoperit cheltuielile de colectare, transportare și depozitare a lotului de echipamente medicale.

„Această donație este foarte importantă, în special pentru spitalele raionale. Cu această ocazie, ne exprimăm recunoștința față de poporul olandez. Ei sunt cei care au colectat aceste bunuri pentru noi. La fel, mulțumim și acestei fundații, datorită căreia acest lucru a devenit posibil. Reiterez că aceste materiale de protecție reprezintă un suport major pentru personalul medical, astfel încât să putem face față unui nou val al COVID-19”, a menționat ministra Sănătății, Ala Nemerenco, prezentă la evenimentul de recepționare a donației.

Ministerul Sănătății precizează că, începând cu anul 2008, Fundația de caritate „Max face posibilul” a oferit donații instituțiilor medicale din Rebublica Moldova în valoare de circa 14 milioane de euro.

R. Moldova a înregistrat, de la începutul pandemiei, 390 742 de cazuri de COVID-19. Până în prezent, 999 493 persoane au încheiat schema completă de vaccinare împotriva noului coronavirus.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.05.2022 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Parteneriatul Estic 2

20.05.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Rusia a înghițit găl...

16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md