Vezi ce-ți PROPUN anul acesta Băile Herculane


Una dintre cele mai vechi staţiuni balneare din lume, Băile Herculane este recunoscută pentru puterea tămăduitoare a apelor termale. Hotelurile pun la dispoziţia turiştilor pachete de servicii ce includ tratamente complete (electroterapie, aerosoli, ionizări, băi cu sulf, băi galvanice, hidroterapie, împachetări cu termogel) şi servicii de cazare şi masă. Chiar dacă nu sunt renovate, merită vizitate băile imperiale şi romane, dar şi împrejurimile, statuia lui Hercule şi încercate izvoarele cu apă termală. Şi o simplă plimbare pe Valea Cernei te poate încărca de energie, completând parcă tratamentul balnear.
Croazieră pe Dunăre
Odată ajunşi în Herculane, puteţi alege să mergeţi până la Orşova fie cu maşina personală, fie cu un microbuz pentru a face o croazieră pe Dunăre. Clisura Dunării este spectaculoasă, remarcându-se prin peisaje de o frumuseţe rară. Timp de trei ore puteţi vedea Cazanele Mici, Cazanele Mari, Chipul lui Decebal, Tabula Traiana - săpată în stâncă pe malul sârbesc, la ieşirea Dunării din Cazanele Mici -, mânăstirea Mraconia - situată la 15 km de Orşova, ridicată pe fostul loc de dirijare a navelor pe Dunăre, Peştera Ponicova (sau Peştera Liliecilor).
Împăratul Traian a pus bazele staţiunii
Originea staţiunii Băile Herculane datează de aproape două milenii. Bazele au fost puse de împăratul Traian, romanii introducând cultul balnear preluat de la greci, pe care apoi l-au dezvoltat. Numele staţiunii vine de la Heracles (Hercules la romani), fiul lui Zeus şi al Alcmenei, consemnat în mitologia romană ca patron al izvoarelor termale, simbol al puterii şi al echilibrului între forţa fizică şi cea spirituală. Aici s-au tratat mai mulţi împăraţi şi împăratese cum ar fi: Iosif al II-lea, Francisc I, Franz Iosef, Elisabeta. Franz Iosef considera Herculane cea mai frumoasă staţiune de pe continent.











































































