10:02:22 19.11.2018
 
Stiri

DUPLEX, noul robot inteligent al Google, naşte POLEMICI: Invenţia este incredibilă şi terifiantă

Știri 15.05.2018 19:30 Vizualizări634 Autor: Ziarul National
DUPLEX, noul robot inteligent al Google, naşte POLEMICI: Invenţia este incredibilă şi terifiantă sursa: evz.ro

Duplex este capabil de a forma apeluri telefonice, fiind luat drept o fiinţă umană. A fost demonstraţia cea mai impresionantă a conferinţei anuale Google I/O. Pe scena sediului antreprizei, la Mountain View, în California, PDG-ul gigantului american, Sundar Pichai, a prezentat Duplex, o nouă funcţionalitate a asistentului său inteligent, Google Assistant, care permite o conversaţie absolut naturală.

Robotul este capabil să ceară o programare la coafor, să rezerve o masă într-un restaurant sau să verifice dacă un magazin este sau nu deschis.

Duplex este în stare să înţeleagă „fraze complexe, fraze rapide şi remarci lungi”, a explicat Google. De fapt, demonstraţia efectuată de Sundar Pichai, a arătat că persoana care primea apelul, n-a bănuit niciun moment că vorbea cu un robot. Pentru a ajunge la un astfel de rezultat, Google a muncit şi în privinţa intonaţiilor vocii dar şi a timpilor de pauză în funcţie de circumstanţe. Asistentul, pentru a avea un aer cât mai uman, intersectează propriile fraze cu pauze şi foloseşte ticuri de limbaj plasând din când în când câte un „hmm, hmm”, potrivit situaţiei.

Îngrijorare

Dacă progresul tehnologic al Google a fost imediat salutat, el a suscitat, de asemenea, numeroase comentarii neliniştite de chestiune.

Google va avea obligaţia să spună persoanelor apelate că stau de vorbă cu o maşinărie?

Aceşti roboţi vor putea fi folosiţi în scopuri comerciale sau politice?

Pe plan practic, internauţii s-au întrebat asupra ce se va întâmpla când un robot va vorbi altui robot?Şi ce se va întâmpla când dintr-o greşeală un client nu se va prezenta la întâlnirea deja programată?

Cel ce a conceput produsul, Chris Messina, celebru pentru a fi inventat hastagul pe când muncea pentru Twitter, a apreciat această nouă tehnologie drept „incredibilă şi terifiantă”.

Experimentarea, în vara aceasta în Statele Unite

Confruntat cu aceste strigăte de alarmă, Google a reacţionat imediat promiţând că asistentul său se va identifica înaintea fiecărui apel. „Toate dispoziţiile vor fi luate pentru a asigura o totală transparenţă privind destinatarii”, a asigurat un purtător de cuvânt al grupului la BuzzFeed. Firma a amintit că Duplex nu este în prezent decât un experiment şi spune că dacă Duplex este atât de eficace încât să imite vocea umană, aceasta este fiindcă el navighează într-un „domeniu ferm”, asupra căruia s-a antrenat îndelung pentru a se adapta la situaţii diferite.

Google a mai amintit că va începe studiile la un nivel extrem de înalt în această vară, numai în Statele Unite şi doar în trei scenarii: să obţină orele de deschidere, să rezerve locuri la un coafor sau o masă la un restaurant. Deocamdată. Informează Les Echos.

Sursa: evz.ro

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.11.2018 09:11 Nicolae Negru Mai ușor cu pianul trădării de patrie...

16.11.2018 12:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

16.11.2018 09:21 Nicolae Negru Plahotniuc crede că Europa e proastă?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md