04:59:28 11.04.2021
 
Stiri

După Brexit, Moldexit sau migrația odraslelor spre est

Actualitate 21.02.2021 11:41 Vizualizări2292 Autor: Ziarul National
După Brexit, Moldexit sau migrația odraslelor spre est


Trustia, elegii politikoase

Marea Britanie aplică statalității noastre o lovitură perfidă, sub centură, vrând să-l lipsească pe al nostru Luca Filat de banii lui de buzunar, 644 de mii de dolari, pentru a-i vărsa în buzunarul Republicii Moldova, crezând că ne fac în felul acesta un serviciu, că ne ajută să întoarcem miliardul și să luptăm cu corupția.

E cum ai lupta cu alcoolismul amator spărgând paharele sau contra sexului pe bani - bortelind prezervativele. Afectat de coronavirus, capul lui Boris Johnson nu pricepe probabil că astfel părinții autohtoni prim-miniștri, viceprim-miniștri, miniștri, viceminiștri, președinți și vicepreședinți, șefi și șefi adjuncți de agenții, de departamente, de direcții, de secții și subsecții, de partide și fracțiuni, deputați, procurori, judecători, bancheri, directori, președinți și vicepreședinți de raioane, primari, consilieri, executori, funcționari etcetera și viceversa vor fi lipsiți de motivația principală a activității lor, de tot ce e mi sfânt pentru ei, ceea ce, la rândul său, poate pune în pericol funcționarea statului molotovenesc, în condițiile când aceasta abia se ține pe picioare, poate provoca un val de sentimente antibritanice, antioccidentale, antieuropene în republicuța noastră.

Numărul adepților integrării europene va scădea vertiginos în folosul integrării eurasiatice, căci elitele noastre politice, administrative, juridice etcetera și viceversa vor căuta altă orientare geopolitică pentru investirea surplusurilor financiare în odraslele lor și în mod firesc vor stabili că cel mai sigur loc în acest sens este Rusia lui Putin, care ține la familia tadițională și valorile pravoslavnice, fiind un model de grijă față de copiii, soțiile și chiar soacrele sale, oficiale și neoficiale. Se vede că, după ce a scos Marea Britanie din UE, Boris Johnson vrea să scoată Republica Moldova din Parteneriatul Estic, pentru a o băga în Uniunea Eurasiatică.

Acum stau și mă gândesc dacă nu cumva vacanța lui Dodon pe Insulele Kurile anticipează o migrație a odraslelor autohtone spre estul și nord-estul Asiei (dar nu și spre sud-estul ei chinez, unde există riscul de a fi împușcați pentru corupție)?

Al vostru bentleist, liric amator, Ion Buraga

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

02.04.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fake după fake

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md