17:08:10 22.03.2023
Stiri

Dosarul care vizează achiziționarea de blanchete pentru pașapoarte: Valoarea bunurilor pe care a au fost aplicate sechestre se ridică la peste 87 de milioane de lei

Actualitate 13.03.2023 13:11 Vizualizări790 Autor: Ziarul National
Dosarul care vizează achiziționarea de blanchete pentru pașapoarte: Valoarea bunurilor pe care a au fost aplicate sechestre se ridică la peste 87 de  milioane de lei


Procuratura Anticorupție a aplicat sechestre în valoare de peste 87 de milioane de lei în cauza penală care vizează achiziționarea blanchetelor pentru pașapoarte la prețuri exagerate.

Recent, procurorii în comun cu Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale au aplicat sechestre suplimentare pe bunuri care aparțin figuranților din acest dosar - persoane publice și agenți economici - în valoare de peste un milion de lei.

Citește și: SCHEMA de la pașapoarte // Ultimul DOCUMENT semnat de ex-directorul ASP: „A transferat unei firme din Bulgaria, cu doi angajați, peste un MILION de euro. Până acum au fost plătite 140 de milioane de euro. Dosarul cu nereguli are 600 de pagini”

„Acțiunile Procuraturii Anticorupție și organelor antrenate în documentarea acestei infracțiuni vor continua în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate, precum și restituirii prejudiciului material cauzat în rezultatul săvârșirii infracțiunilor instrumentate”, arată Procuratura Anticorupție.

Citește și: Procurorii s-au apucat de SCHEMA de la pașapoarte privind lovitura de jumătate de MILIARD de lei ce urma a fi aplicată cetățenilor R. Moldova: ASP ar fi favorizat un agent economic concret

Amintim că licitația de circa jumătate de miliard de lei privind achiziția blanchetelor pentru actele de identitate, permise de conducere și certificate de înmatriculare, organizată în aprilie 2021 de fosta conducere a Agenției Servicii Publice (ASP), în frunte cu Vladislav Zara, a fost anulată după ce Corpul de control al prim-ministrului Natalia Gavrilița a depistat mai multe nereguli.

„Potrivit investigațiilor preliminare, au fost stabilite bănuieli rezonabile că factorii de decizie din cadrul Agenției Servicii Publice au încheiat contracte de prestări servicii și acorduri adiționale frauduloase, fără petrecerea procedurii de achiziții publice, în scopul favorizării unui agent economic concret. Prin urmare, sunt investigate circumstanțele în care aceștia sunt suspectați că au majorat nejustificat cantitatea și suma contractului pentru achiziționarea blanchetelor cu tehnologii de personalizare pentru actele de identitate din sistemul național de pașapoarte, permise de conducere și certificate de înmatriculare, fapt ce a prejudiciat interesele statului. La momentul actual, în cadrul cauzei penale, sunt efectuate acțiuni de urmărire penală pentru asigurarea investigării complete, obiective și sub toate aspectele a circumstanțelor acestui caz”, anunța anterior Procuratura Generală.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md