04:57:31 29.01.2023
Stiri

Dosarele de mare corupție din R. Moldova și modalitățile de recuperare a activelor infracționale, abordate de șeful CNA la Europol, Eurojust și cu procurori din mai multe state ale UE: „Am primit asigurări că ne vor pune la dispoziție instrumente”

Actualitate 30.11.2022 09:11 Vizualizări2109 Autor: Ziarul National
Dosarele de mare corupție din R. Moldova și modalitățile de recuperare a activelor infracționale, abordate de șeful CNA la Europol, Eurojust și cu procurori din mai multe state ale UE: „Am primit asigurări că ne vor pune la dispoziție instrumente”


Colaborarea în dosarele de mare corupție, instrumentate de autoritățile din R. Moldova, dar și posibilitățile de colaborare pentru recuperarea activelor infracționale, aflate în jurisdicții din afara republicii au fost principalele subiecte discutate de către directorul Centrului Național Anticorupție (CNA), Iulian Rusu, în perioada vizitei sale la Haga, Regatul Țărilor de Jos.

Șeful CNA a avut mai multe întrevederi bilaterale cu oficiali ai Uniunii Europene, inclusiv cu vicedirectorul Eurojust, Margarita Sniutyte, cu procurori din mai multe țări ale Uniunii Europeni și cu directorul executiv adjunct al Europol, Jean-Philippe Lecouffe.

Părțile au mai discutat și despre oportunitățile de schimb operațional de date, de informații și de bune practici.

„Am discutat oportunitățile de colaborare și am primit asigurări din partea domniilor lor că ne vor pune la dispoziție instrumente practice și produse intelectuale care să ne ajute să avansăm în dosarele de mare corupție, în special cele cu caracter transnațional. Partenerii noștri și-au exprimat disponibilitatea de a ne oferi suport operațional și în procesul de urmărire a activelor ilicite în vederea confiscării și repatrierii lor”, a detaliat Iulian Rusu.

Menționăm că directorul CNA, Iulian Rusu, a participat, în zilele de 28-29 noiembrie, la Forumul Mondial în domeniul combaterii corupției și Masa Rotundă la nivel înalt, desfășurate sub egida guvernelor Canadei, Ecuadorului și Regatului Țărilor de Jos. Obiectivul principal al reuniunilor de la Haga este sporirea eficienței instituțiilor care luptă împotriva corupției.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.01.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Toate statele sunt s...

27.01.2023 16:26 Ziarul National Au luat la pumni un bărbat noaptea, î...

25.01.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Problema identitară î...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md