17:38:42 21.02.2024
Stiri

Dosarele de mare corupție din R. Moldova și modalitățile de recuperare a activelor infracționale, abordate de șeful CNA la Europol, Eurojust și cu procurori din mai multe state ale UE: „Am primit asigurări că ne vor pune la dispoziție instrumente”

Actualitate 30.11.2022 09:11 Vizualizări2339 Autor: Ziarul National
Dosarele de mare corupție din R. Moldova și modalitățile de recuperare a activelor infracționale, abordate de șeful CNA la Europol, Eurojust și cu procurori din mai multe state ale UE: „Am primit asigurări că ne vor pune la dispoziție instrumente”


Colaborarea în dosarele de mare corupție, instrumentate de autoritățile din R. Moldova, dar și posibilitățile de colaborare pentru recuperarea activelor infracționale, aflate în jurisdicții din afara republicii au fost principalele subiecte discutate de către directorul Centrului Național Anticorupție (CNA), Iulian Rusu, în perioada vizitei sale la Haga, Regatul Țărilor de Jos.

Șeful CNA a avut mai multe întrevederi bilaterale cu oficiali ai Uniunii Europene, inclusiv cu vicedirectorul Eurojust, Margarita Sniutyte, cu procurori din mai multe țări ale Uniunii Europeni și cu directorul executiv adjunct al Europol, Jean-Philippe Lecouffe.

Părțile au mai discutat și despre oportunitățile de schimb operațional de date, de informații și de bune practici.

„Am discutat oportunitățile de colaborare și am primit asigurări din partea domniilor lor că ne vor pune la dispoziție instrumente practice și produse intelectuale care să ne ajute să avansăm în dosarele de mare corupție, în special cele cu caracter transnațional. Partenerii noștri și-au exprimat disponibilitatea de a ne oferi suport operațional și în procesul de urmărire a activelor ilicite în vederea confiscării și repatrierii lor”, a detaliat Iulian Rusu.

Menționăm că directorul CNA, Iulian Rusu, a participat, în zilele de 28-29 noiembrie, la Forumul Mondial în domeniul combaterii corupției și Masa Rotundă la nivel înalt, desfășurate sub egida guvernelor Canadei, Ecuadorului și Regatului Țărilor de Jos. Obiectivul principal al reuniunilor de la Haga este sporirea eficienței instituțiilor care luptă împotriva corupției.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md