13:55:32 05.02.2023
Stiri

Dosar „murat” timp de patru ani la Judecătoria Chișinău, până a expirat termenul de prescripție: O avocată care a pretins „mită pentru judecători și procurori”, condamnată să plătească o amendă și „aruncată” din meserie

Actualitate 29.11.2022 17:14 Vizualizări2476 Autor: Ziarul National
Dosar „murat” timp de patru ani la Judecătoria Chișinău, până a expirat termenul de prescripție: O avocată care a pretins „mită pentru judecători și procurori”, condamnată să plătească o amendă și „aruncată” din meserie
Poză simbol


O avocată din Chișinău, prinsă în flagrant delict luând mită încă în anul 2017, și-a aflat sentința dictată de prima instanță abia acum, iar pe un capăt de acuzare a expirat termenul de prescripție.

Procuratura Anticorupție arată că avocata a pretins și primit bani ca să exercite influență asupra judecătorilor și procurorilor într-o cauză penală, trimisă în decurs de câteva luni în instanța care a avut nevoie de ani întregi pentru a o condamna pe învinuită.

Procurorii au primit o sesizare privind pretinderea de către avocată a sumei de 1 500 de euro pentru a influența judecătorii din cadrul Judecătoriei Râșcani și procurorii din cadrul Procuraturii Râșcani să aplice amnistia în cazul fiului petiționarei, cu reducerea termenului de pedeapsă în partea neexecutată și liberarea lui înainte de termen.

Din suma de 1 500 de euro pretinsă, la 8 februarie 2017 în biroul avocatei a fost transmisă suma de 600 de euro sub controlul ofițerilor de urmărire penală.

„În vederea atribuirii unui caracter legal primirii banilor necuveniți, inculpata a confecționat un contract de asistență juridică ce prezenta semne de falsificare, constatate ulterior prin probele administrate la cauza penală. Urmărirea penală în prezenta cauză penală a durat 6 luni, iar judecarea acesteia a durat 4 ani”, arată Procuratura Anticorupție într-un comunicat.

Avocta a fost condamnată penal pentru trafic de influență, fiind liberată de pedeapsă penală în legătură cu expirarea termenului de prescripție. Totodată, aceasta a fost condamnată pentru deținerea și folosirea documentelor oficiale false, fiindu-i aplicată o pedeapsă sub formă de amendă în sumă de 30 000 de lei și privarea dreptului de a exercita activitatea de avocat pe un termen de 4 ani.

Sentința poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.02.2023 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fiindcă Putin se tem...

01.02.2023 09:13 Cazimir Țino Cazimir Țino // Republica Moldova înt...

30.01.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Strategia reintegrării

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md