17:37:51 24.06.2019
 
Stiri

Doi lideri unioniști de la Chișinău, AMENDAȚI pentru „blocarea intenționată a străzii” la manifestația din 1 septembrie

Știri 24.09.2018 14:39 Vizualizări841 Autor: Ziarul National
Doi lideri unioniști de la Chișinău, AMENDAȚI pentru „blocarea intenționată a străzii” la manifestația din 1 septembrie

Președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, dar și cel al Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco, au fost amendați astăzi cu câte 1 500 de lei pentru faptul că ar fi „blocat intenționat strada” în cadrul manifestației unioniste de la 1 septembrie curent, atunci când Flacăra Unirii a ajuns la Chișinău, fiind adusă pe jos, timp de două luni, de la Alba Iulia.

Amenzile le-au fost aplicate de Inspectoratul de Poliție din sectorul Buiucani al capitalei. Lui Bilețchi și Leașcenco li se impută faptul că au mers după cele trei autocare pictate în culorile drapelului României, scoase la marginea orașului de către Poliție, deși unioniștii insistau ca acestea să fie aduse în centrul Chișinăului, pentru ca lumea să poată vedea expozițiile amenajate în interiorul lor, dedicate Centenarului Unirii. La ieșirea din Chișinău, Bilețchi, deputatul român Constantin Codreanu, Ion Leașcenco și alți unioniști au fost bruscați de mascați lângă suburbia Vatra, pe motiv că ar fi blocat drumul.

„Este culmea că în Republica Moldova nu sunt amendați cei care fac alerte false cu bombă sau deplasează ilegal autocarele românești. Sunt persecutați cei care organizează manifestații publice, care își exercită drepturile și libertățile fundamentale și viteza cu care se acționează într-o direcție și tergiversarea cu care se acționează în cealaltă direcție ne trezesc multe semne de întrebare. Nu avem de gând să achităm amenda și nu vom răspunde pentru faptele pe care nu le-am săvârșit”, a declarat președintele Vlad Bilețchi.

Președintele organizației unioniste amintește că a depus o cerere la Ministerul Afacerilor Interne prin care solicită informații despre cei care au sunat și au anunțat că autocarele românești sunt minate.

„Dorim să aflăm de ce Bombteh nu a examinat aceste autobuze, dar au fost duse la Strășeni. Totodată, a fost depusă o plângere în România pe acțiunile colaboratorilor de poliție din Republica Moldova privind privarea de libertate a șoferilor, care sunt cetățeni români”, a declarat avocatul asociației, Vlad Vlaicu.

Unioniștii anunță că vor contesta amenzile în instanța de judecată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Polilogu 24.09.2018 19:51

Indignarea maximă la astfel de nedreptati flagrante ar trebui să apară IMEDIAT ! Cu protestele de rigoare !!!!! Vezi , de nu ! Cine să o facă ? Cine girează cu atata perfidie actul ilegal produs la MARSUL CENTENARULUI UNIRII ? Ambasadorului UE la Chisinău , nici ca-i pasă ! Pe el îl intereseaza unilateral doar alt flagrant al justititiei molotovene. Acela al respingerii alegerilor perfect legale din Capitala voastră !! Si asta cand tin exact de aceeasi speță a unei justitii corecte !! DE CE NU SE FACE LUMINĂ cu telefonul 112 ? ESTE FALS SAU NU ESTE? Parcă vorbeam de actiuni clare si fără echivoc privitor la FAKE NEWS ! Cel al plimbării autocarelor CJ IAȘI pe motivul existentei de materiale subversive DE CE NU E ELUCIDAT? ESTE FALS SAU REAL ? DE CE nici a treia interdictie pe teritoriul molotovean a lui GEORGE SIMION nu are clarificate definitiv temeiurile ? Ce tolerantă putem manifesta la niste lucrături de cea mai joasă si primitivă practică ? Ce o determină ? DE CE TOLERĂM DE 27 de ani sa fim victimele geopoliticii marilor puteri si... rasputeri asupra unei nedreptati dincolo de orice îndoială ? ! DE CE niciun comentator onest si corect nu a raspuns până acum la incendiara FAKE NEWS aruncată pe piata ideilor (unioniste )de VITALIE CALUGAREANU aparut in CUVANTUL si retras după circa 10 ore de pe sit ? Vrea cineva cu tot dinadinsul sa ducă la pierderea autocontrolului emotional pe aceasta tema ? Ca sa ne federalizeze ca pe niste gândaci iremediabili ?Sau sa se tragă ZIDUL PE PRUT si sa despartă pentru încă un secol (cel putin ) două teritorii unite pe deplin legal si după toate regulile democratiei ? Mingea provocărilor ordinare a rămas pe ternul REPUBLICII MOLOTOVA si nu al ROMANIEI ! DE ACOLO TREBUIE SA SI VINĂ TAIEREA NODULUI GORDIAN !!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2019 09:24 Nicolae Negru Metanarativul despre viței și vaci, m...

21.06.2019 19:00 Ziarul National Victor Chirilă // Dodon și dezoligarh...

21.06.2019 09:12 Nicolae Negru Nașa Rusia

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord cu alegerea Zinaidei Greceanîi, lidera PSRM, în funcția de președintă a Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md