17:51:47 29.11.2023
Stiri

Dodon vrea să se ALIEZE cu Ilan Șor, dar ultimul l-a REFUZAT. Propunerea făcută de socialist

Actualitate 07.08.2023 12:14 Vizualizări2377 Autor: Ziarul National
Dodon vrea să se ALIEZE cu Ilan Șor, dar ultimul l-a REFUZAT. Propunerea făcută de socialist


Liderul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), inculpatul Igor Dodon, a vrut să se alieze cu condamnatul Ilan Șor împotriva Maiei Sandu și Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), doar că ar fi fost refuzat. Despre aceasta a anunțat astăzi Igor Dodon, în contextul începerii perioadei electorale pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023.

Dodon, cercetat penal pe mai multe capete de acuzare, inclusiv trădare de patrie și îmbogățire ilicită, s-a plâns că apelurile sale la adresa lui Ilan Șor s-au soldat cu eșec.

„Apropo, există o presiune foarte mare asupra candidaților socialiști. Cât de stranie ar fi, această presiune vine atât din partea guvernării PAS, cât și din partea unor partide de opoziție. PAS presează primarii socialiști care sunt încă în funcție. Ei insistă ca acești primari să candideze din partea PAS. Din partea opoziției, cât de straniu ar fi, presiunile vin din partea Partidul „Renaștere”, partidul lui Șor, de fapt. Noi am venit cu mai multe apeluri la adresa lor – hai să facem front comun împotriva Maiei Sandu. Scopul nostru este să dăm jos această guvernare. Cu regret, vedem că activiștii lui Șor încearcă să racoleze, contra unor sume de bani, aleșii locali ai socialiștilor. Eu fac încă o dată apel către colegii din așa-zisa opoziție: să-și îndrepte toată energia și eforturile către Maia Sandu și PAS. Opoziția nu trebuie să lupte între ea”, a declarat Dodon, prin intermediul unei adresări video pe Telegram.

Totodată, Dodon susține că există riscul ca alegerile locale generale din 5 noiembrie să fie amânate pentru anul viitor.

„Astăzi începe perioada electorală pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie. Aceste alegeri vor demonstra susținerea reală pentru PAS și Maia Sandu din partea populației. Apropo, guvernarea încă stă pe gânduri să desfășoare alegerile locale în acest an sau să le transfere, sub pretextul războiului din Ucraina, pentru anul viitor. Scrutinul ar urma să aibă loc concomitent cu alegerile prezidențiale, astfel ca Maia Sandu să tragă în sus lista PAS. Dar, la această etapă, putem spune că aceste alegeri vor fi o lovitură dură împotriva Maia Sandu și PAS”, a adăugat Dodon.

Socialistul, care a refuzat recent să mai candideze pentru funcția de primar general al capitalei, a menționat că PSRM este pregătit pentru aceste alegeri. „Noi deja am desemnat candidații în peste 60 de localități urbane. Noi avem 66 de orașe și orășele în R. Moldova. Suntem pregătiți cu listele pentru cele 32 de consilii raionale. Avem candidați pentru 700 de primării, din cele 898 existente. Sunt ferm convins că la aceste alegeri vom lupta pentru primul loc, după numărul de mandate de primar și vot politic. Vom lupta cu PAS pentru locul întâi la alegerile locale din 5 noiembrie 2023”, a conchis Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Românii regățeni și r...

27.11.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre neoproletcultism

24.11.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Au obosit?

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md